Изключително тежко е състоянието на туристическия бранш в момента. Туризмът

...
Изключително тежко е състоянието на туристическия бранш в момента. Туризмът
Коментари Харесай

Ангелкова: Туризъм няма, всичко е замряло в световен мащаб

Изключително тежко е положението на туристическия отрасъл сега. Туризмът е спрял в целия свят. Ситуацията е доста динамична и непредвидима. Безпокои ни най-вече, че няма изясненост по кое време ще завърши тази обстановка и е доста мъчно да се възнамерява. Това съобщи пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ситуацията е доста тежка и за първи път секторът изпада в такава невиждана рецесия в международен мащаб. Авиацията безусловно също е спряла, добави Ангелкова.

На процедура сега работят единствено хотелите и то единствено със строги дезинфекционни ограничения и румсървиз и те съвсем не действат. По последни данни към 25 март в цялата страна нощуват общо 1025 души, което е нула цяло и някакъв % спрямо предходната година по това време.

Ще предложим ваучери, предлагаме в случай че е допустимо потребителите да одобряват ваучер до 24 месеца. Там са разказани разпоредбите. Това, което Европейска комисия даде като рекомендации е подобен ваучер да бъде обезпечен. Ако туроператорът изпадне в неплатежоспособност, това няма да навреди на потребителя. Ще може парите на потребителя да бъдат възобновени или той да бъде трансфериран към различен туроператор, сподели Ангелкова. Апелираме за единност и взаимност, да се одобри ваучерът от потребителите, в случай че имат опция, прикани Ангелкова. Дали сме опция за пренасочване на пътуването за друга дата до 24 месеца и възобновяване на сумата, по този начин ни задължава директивата, акцентира още министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР