Изключително тежък и неуспешен се оказа първия състезателен уикенд през

...
Изключително тежък и неуспешен се оказа първия състезателен уикенд през
Коментари Харесай

Кошмарен уикенд за Лотус София в Серес

Изключително тежък и несполучлив се оказа първия спортен уикенд през тази година за екипа на автомобилния клуб Лотус София Моторспорт. Софийският тим се включи в ендуранс конкуренцията „ 4 Hours of Serres – Spirit of Le Mans “, проведен през миналия уикенд в северна Гърция. Два автомобила с общо шестима водачи трябваше да вземат присъединяване, като измежду тях бе и най-хубавия ни български авто играч Павел Лефтеров.

„ Проблемите ни започнаха още в петък, като единия ни автомобил – Lotus Elise S2 Sport - катастрофира, откакто Илиан Димитров се завъртя, а при другия – Lotus Exige V6 Cup R – се появи сериозен проблем с окачването. Това на процедура ни принуди да стартираме работа по колите, с цел да се опитаме да ги възстановим, защото вредите на пръв взор не бяха чак толкоз съществени. Работата продължи през целия петъчен ден до мрачно и в събота до обяд. “ – съобщи един от шестимата водачи на двата автомобила Борис Барболов.

Хвърлените старания от страна на целия екип дадоха резултат и в събота по обяд колите още веднъж бяха на пистата, с цел да вземат присъединяване в свободните тренировки. За страдание, неприятностите не стопираха до там и неприятния сюжет от петъчния ден стартира да се повтаря и в събота. „ Ремонтът по Exige-а предстоящо не реши казуса, само че бяхме длъжни да опитаме. Проблемът може да бъде решен единствено на мира в сервизни условия. Безопасността на водачите е по-важна от всичко, по тази причина решението бе автомобила да прекрати присъединяване си. “ – показа Борис Барболов.

„ Същото решение взехме и за Elise-а, откакто и при него проблемите продължиха – Чарли Варийски се завъртя и последва още един удар. Макар да не бяха съществени вредите и да имаше метод още веднъж да възстановим автомобила, взехме решение да спрем и него от присъединяване, с цел да проучваме на мира проблемите и евентуалните неточности и пропуски. Ясно беше, че нещо не е наред и беше изцяло ненужно да си играем с дявола. Жалко е, че не успяхме да участваме в конкуренцията, тъй като в неделния ден проследихме резултатите и установихме, че при безпроблемно изпълнен проект в екипа ни, евентуално щяхме да се поздравим или с двойна победа или най-малко с двоен подиум, макар невероятната конкуренция, която имаше от гръцка страна. Автомобилите ни несъмнено разполагат с този капацитет. Не постоянно обаче нещата минават по проект, по този начин е в моторспорта. Всичко, което ни сполетя, си имаше и има своята позитивна страна – в подобен двойно стресов миг, никой от екипа не се отхвърли да решим проблемите и да оправим колите. С към този момент два спортни автомобила, единия от които е на много високо равнище, работата по подготовката стана повече, екипа ни се разраства и случилото се е част от грешките на растежа. Важното е, че си вършим нужните заключения след този крах, с цел да продължим напред. “- добави Борис Барболов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР