Изключително тържество бе проведено в пловдивската Областна администрация по повод

...
Изключително тържество бе проведено в пловдивската Областна администрация по повод
Коментари Харесай

Песни и танци на народите огласиха Областна управа под патронажа на пловдивските консули

Изключително празненство бе извършено в пловдивската Областна администрация във връзка Международния ден на майчиния език, осведомят от ПРофайл. Събитието протече под патронажа на регионалния шеф Здравко Димитров, турския общоприет консул Хюсеин Ергани, зам.-председателя на Клуба на консулите в Пловдив инж. доктор Веселин Чипев, който е и почетен консул на Молдова в България, както и останалите членове на консулския клуб, сплотяващ почетните дипломати под тепетата.

Богатата мултикултурна стратегия стартира със стихотворението „ Българският език ", изрецитирано от Виктор Михайлов.

Най-впечатляващо бе осъществяването на „ Малкият принц ", който прозвуча на 26 езика, в това число на китайски, молдовски, персийски, арабски, фарси, корейски, пенджаби и пущу. Идеята на празника бе да подчертае заслужената роля на всички езици в построяването на културната еднаквост и творчество.

Гостите се любуваха на богата многоезична културно-музикална стратегия, в която взеха присъединяване представители на другите общности в града и задгранични студенти от пловдивски висши учебни заведения.

Не липсваха и обичайни гозби, които всяка една от общностите беше приготвила за символичната „ софра на толерантността ". С благодарности, нови другарства и обещания за нови срещи, приключи отбелязването на Дена на майчиния език в Областна администрация - Пловдив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР