Изключително талантливата американска писателка Джес Лаури изплита първокласна криминална интрига

...
Изключително талантливата американска писателка Джес Лаури изплита първокласна криминална интрига
Коментари Харесай

Зловещи престъпления и страшни загадки дебнат в щатската провинция

Изключително надарената американска писателка Джес Лаури изплита първокласна престъпна конспирация в своя трогателен бестселър „ Неописуеми неща “, който излиза в разгара на есенно-зимния сезон, с цел да стопли студените дни с летния си ретро сексапил.

Добре пристигнали в дребния град Лилидейл, щата Минесота. Животът през 80-те години в провинциална Америка наподобява изцяло удовлетворяващ. Особено за Касандра „ Каси “ Макдауъл, която живее във плантация, обича учебното заведение и си пада по най-готиното момче в класа. Вярно, тормозят я странните празненства на родителите ѝ и сбърканите посетители, само че към този момент им е привикнала. Всичко обаче се трансформира, когато някой стартира да ловува из Лилидейл.

Едно по едно изчезват локални момчета… и едно по едно се връщат изменени – изпълнени с готовност за принуждение, потиснати и непредсказуеми. Хората се питат какво се е случило с тях, плъзват шокиращи слухове… а скоро по-късно и сестрата на самата Каси претърпява злокобна смяна. За да оцелеят, децата в Лилидейл би трябвало да проправят пътя си в свят на възрастни, където всеки грях е оправдан… и единствено истината е непростима!

 Зловещи закононарушения и страшни загадки дебнат в щатската провинция

Вълнуващ, носталгичен и изпълнен със съспенс, романът „ Неописуеми неща “ е въодушевен от застрашителен автентичен случай в родния град на Джес Лаури… което трансформира историята ѝ в достоверно звучащ трилър за едно видимо познато място, което крие шокиращи мистерии. „ Неописуеми неща “ е покъртителен трилър, който не впечатлява с хиперболизирано представление и с несъразмерен потрес, а влиза последователно под кожата и отхвърля да напусне дълго, откакто сте отгърнали и последната страница.

Не е инцидентно, че създателят Маркъс Сейки дефинира творбата по следния напълно прецизен метод: „ Този разказ мята към читателя си примка, която се стяга сантиметър по сантиметър. Напрежението приижда от всички направления – в това число от тези, които би трябвало да дават сигурност. Чувствах се като участник в действието, до момента в който четях, и имах възприятието, че спра ли, ще изоставя Каси сама в тъмното, напрягаща се да слуша и бояща се да чуе. “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР