Изключително странен случай е регистриран наскоро в храма „Успение Богородично“

...
Изключително странен случай е регистриран наскоро в храма „Успение Богородично“
Коментари Харесай

Странно знамение с икона на Богородица в Асеновград

Изключително чудноват случай е регистриран неотдавна в храма „ Успение Богородично “ в Асеновград. Пътуващ фотограф влезнал и насочил камерата си към чудотворната икона на Дева Мария.

Вместо да направи фотография обаче, фотоапаратът почнал да пуши и се развалил, написа "Марица ".

„ Изглеждаше като че ли Богородица не желаеше да бъде снимана тъкмо от този човек “, споделя Ангелина.

В цялата Пловдивска епархия няколко са чудотворните облици на Божията майка, които закрилят вярващите и извършват техните стремежи. Миряните идват да ги молят за здраве, лечение на заболявания, благополучие, сдобиване с деца, фамилно благополучие и какво ли не.

Най-известната е тази в Бачковския манастир. Вярващи от близко и надалеч идват да изпросят нейната благословия. Чудесата се записват в специфична манастирска тетрадка. В Рибната черква под аязмото с рибките се намира „ Св. Богородица Умиление “, за която се счита, че е зографисана през 12. век.

Чудотворната икона на Божията ​майка ​- така наречен "Златна ябълка ", се пази в храма в кв. Горни Воден на Асеновград и води началото си от 17. век. Тя е доста почитана от вярващите и най-много измежду бездетните съпрузи.

В Пазарджик на огромна респект е иконата на Св. Богородица Пазарджишка, която се съхранява в катедралния храм „ Успение Богородично “.

В Богородичния храм в Стария град е изложена за поклонение икона, която е копие на чудотворния облик на Света Богородица - Божигробска, обитавала в Пловдив през 2010 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР