Изключително силния турнир от Световната купа по конен спорт-прескачане с

...
Изключително силния турнир от Световната купа по конен спорт-прескачане с
Коментари Харесай

Отлично начало за българите в първия ден на Световната купа по конен спорт в Божурище

Изключително мощния шампионат от Световната купа по конен спорт-прескачане с трудности стартира въз основата " Ген. Крум Лекарски " в Божурище. При отлична организация от българска страна и цялостни трибуни българските ездачи записаха 5 подиумни класирания в другите тествания.

За отбелязване е, че програмата за през днешния ден включваше общо шест тествания, които бяха с друг паркур, брой и височина на трудностите и възраст на конете. Състезанията започнаха с конкуренцията с млади коне до 5-годишна възраст (височина на трудностите 115см), където първите трима са наши сънародници. Най-бърз и без неточност като победител приключи Аспарух Атанасов с кон Кукарача. Той преодоля трасето за 24.6 секунди. Втори на едвам 2 стотни разлика от Атанасов завърши Ангел Няголов с кон Шалом, а трети се подреди Калин Неделчев с кон Кинг Конг за 25.9 секунди.

В идващото тестване номер 2 за млади коне 6/7 годишни (височина на трудностите 125/130см) и време от 33.3 секунди триумфа с съвършена езда завоюва Хусню Динк (Турция) с кон Хидън. След него е сънародника му Каан Кизиликалан с кон Дарк Вегас, а трети остана Калин Неделчев (България) с кон Даридо. Неделчев спря времето на 34.4 секунди.

Третото тестване беше за наградата Luxury sport за 12-14 годишни деца (височина на трудностите 115 см). Много малко не доближи на българката Елиза Чолакова с кон Карина Борана да стъпи на подиума. Тя остана четвърта, единствено на 3 десети от третата Ясмина Панаите от Румъния с кон Каспаров 4. Победителка е Никол Мускалу от Румъния с Бетина, която беше най-бърза по паркура с 34.9 секунди. Втора стана Дерен Алкумру от Турция с Бела Дона.

В тестване 4 от програмата на първия ден - Силвър тур ( височина на трудностите 120 см.) успеха с чиста езда и 30.6 секунди спортно време е за Владимир Георгиев ( България) с кон Вера Буш. Втори приключи Раул Манко (Италия) за 31.4 секунди. Трети стана Михай Няца ( Румъния) с 31.9 секунди.

В Даймън Тур (височина на трудностите 145 см.) с първото място се поздрави Дамиан Кожукарую ( Румъния) с кон Елик. Времето му за крайния триумф беше 37.8 секунди. Втори Хусни Динк (Турция) с кон Анди - 38.2 секунди. С трети резултат и чиста езда завърши Йонуц Урсаке ( Румъния) с кон Спейсхопър с 38.4 секунди.

Утре ( петък) надпреварите от Световната купа не престават на конната база в Божурище, като още от 08:00 сутринта на паркура ще излязат състезателите в тестване Бронз Тур-1 звезда. В 14:00 часа се обрисува да бъде най-интересно тъй като ще стартира Гран При, което е Европейска и Световна подготовка. Денят ще приключи към 18:30 с Медиум Къп - 2 звезди.
Входът за аудитория по трибуните е свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР