Изключително щастлива съм, че си тук в годината, когато отбелязваме

...
Изключително щастлива съм, че си тук в годината, когато отбелязваме
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Германия винаги е била наш стратегически съюзник, търговски партньор и единомишленик

Изключително щастлива съм, че си тук в годината, когато означаваме 140 години от нашите двустранни връзки. Германия постоянно е била наш стратегиочески сюзник, търговски сътрудник и единомишленик в световните тематики и провокации. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева след срещаста си с министъра на външните работи на Германия Хайко Маас у нас, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ 1/3 от най-големите вложения са немски. Тази година означаваме най-големия стокообмен сред двете страни от 1950 година насам “, акцентира тя.

„ Радвам се, че имахме опция да обсъдим какво могат България и Германия да създадат за нашите другари от Западните Балкани. Благодаря на Германия за разбирането и поддръжката на нашия район “, съобщи външният министър на България.

„ Обсъдихме обстановката в Близкия Изток, потвърдихме общата европейска позиция. Обсъдихме връзките ЕС-Турция. Радвам се, че позицията на България и Германия по тези въпроси са идентични “, акцентира тя.

„ Много съм щастлива, че имаме доста мощни културни и просветителни връзки. Немският език е вторият най-изучаван език в България. Много съм щастлива, че в в 8 униеверситета в Германия се учи български език и литература “, споредли Екатерина Захариева.

„ Много съм щастлива, че през днешния ден заесдно с теб ще поставим капуслата на новото посолство на Германия в София “, добави тя.

Дипломатът ни изрече откровени благодарности и за това, че Германия постоянно обръща внимание и се преценява с мнението и на по-малките членове на Европейски Съюз.

„ България е една от проевропейските народи. Много значимо за българските жители и правиртелство е на тези избори да продолеем рисковия тренд на възходящ популизъм и неонационализъм. За България е извънредно значимо, българските жители още веднъж да потвърдят, че за тях мощен Европейски Съюз е по-голям от дребните краткосрочни ползи. Популистите оферират лесни решения на комплицирани проблеми, само че това е нетрайно “, сподели още Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР