Изключително съм удовлетворен от това, че можем да оборудваме СОБТ

...
Изключително съм удовлетворен от това, че можем да оборудваме СОБТ
Коментари Харесай

Ново модерно оборудване и техника за операции с висок риск в МВР

" Изключително съм задоволен от това, че можем да оборудваме СОБТ и всички звена по регионални дирекции, които всекидневно правят високорискови интервенции, свързани с неутрализиране на рискови нарушители и осъществяване на профилирани полицейски интервенции с висок риск против проведената и тежка престъпност.  От опит знам, че с цел да са ефикасни звената при обезвреждане на всяка една опасност, преди всичко, те би трябвало да се усещат предпазени от помощните средства, които употребяват ". Това заяви вътрешният министър Младен Маринов при представянето на новото техническо съоръжение за чиновниците на полицейските структури на Министерство на вътрешните работи. Той благодари на всички, които са работили по публичните поръчки и по процедурите за това съоръжение.

Вътрешният министър посочи, че ще бъдат раздадени над 1 400 бронежилетки, следва да бъдат закупени още такива, с цел да може да бъдат оборудвани и останалите чиновници от дирекция „ Жандармерия “, които всекидневно са на терен и вземат решение спешни обстановки от друго естество. " Основната ни задача е да пазим живота и здравето на жителите и да пазим добър публичен ред, по тази причина считам, че благодарение на новото съоръжение реализираме една от поставените цели - посредством ефикасна отбрана на чиновниците при осъществяване на тяхната високо виновна работа да доведем до ефикасна отбрана на живота и здравето на жителите. За битката с бомбения тероризъм е предоставен  високо софтуерен робот, който е от последно потомство и има всички благоприятни условия и качества да ревизира всеки обект отдалечено, опазвайки живота и здравето на чиновници и жителите, да обезвреди всяко едно взривно устройство ", изясни Маринов.

Министър-председателят Бойко Борисов, който персонално участва на церемонията, поздрави министъра и управлението на Министерство на вътрешните работи за  грижата към чиновниците, които извършват рисковани функционалности. Той не скри насладата си, че СОБТ към този момент разполага с най-хубавия робот за неутрализиране, с който разполагат аналогичните служби в европейските страни.

" В навечерието на празника на вътрешното министерство декларирахме и от бюджета на Министерство на вътрешните работи бяха отпуснати парични средства за закупуване на многозарядни револвери марка „ Глок “ и на противокуршумни жилетки ", добави шефът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски. Той уточни, че многозарядните револвери са общо 140 и дават отговор на стандартите на НАТО. Отпуснати са пари и за 50 противокуршумни каски, които са оборудвани в визьори. Освен това са закупени и 885 белезници,  890 кобури за револвери, 730 бронежилетки. След подписано съглашение за „ Подкрепа на напъните на Република България за справяне с миграционния напън по външните граници “ за даване на безплатна финансова помощ, финансирано по Механизма за незабавно подкрепяне по Фонд „ Вътрешна сигурност “ и осъществяване на дейностите по него, са закупени още 1413 бронежилетки.

По план Модернизация на учебно-материалната база и повишение на отбраната от бомбен тероризъм, финансиран по Фонд „ Вътрешна сигурност “, Специализираният отряд за битка с тероризма към този момент разполага с мобилен комплекс с включено в него в допълнение профилирано съоръжение за отбрана и неутрализиране на взривно устройство. Шесколесната отдалечено управляема роботизирана система DEFENDER D2.1 е предопределена за разкриване, идентифициране и обезвреждане на обект със подозрение за съществуване на взривно устройство, кола-бомба и стандартни муниции. Роботът е създаден в ирландската компания ICP NewTech вследствие на взаимна стратегия за разработка в Съединени американски щати и Европа, разясни гл.комисар Терзийски. Той изясни, че закупеното съоръжение е разпределено на регионалните дирекции, както и на жандармерийските подразделения в страната. Това снаряжение ще помогне на чиновниците в Министерство на вътрешните работи да извършват по-ефективно служебните си отговорности при битката с противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред.

На тържествената гала участваха още зам.-министър Красимир Ципов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, заместник-директорите на ГДНП, шефовете на регионални шефове, полицейски чиновници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР