Изключително съм развълнувана и не мога да повярвам какво се

...
Изключително съм развълнувана и не мога да повярвам какво се
Коментари Харесай

Шахматистката Нургюл след успеха: Не мога да повярвам какво се случи!

Изключително съм разчувствана и не мога да допускам какво се случи, бяха първите думи на Нургюл Салимова за формалния YouTube канал на меж0дународната федерация по шахмат (ФИДЕ) след
„ Дори единствено полуфиналът бе огромен триумф за мен. Както споделих и тогава, не пристигнах с толкоз високи упования тук. Сега не мога да допускам какво се случи. Просто желая да се прибера в стаята си и да ознаменувам с родителите си “, призна 20-годишната българка, чиито родители са в родното Крепча, а тя е сама в Баку даже и без треньор.
Запитана какво счита за последната си партия от тайбрека против Музичук, в която е можела и да завоюва, Нургюл показа: „ Ремито бе задоволително, тъй че при цялото напрежение, което имаше, се съгласих “.
А какво си е мислила преди срещата си с Музичук, която е извънредно мощна и титулувана шахматистка? „ Израснах, гледайки мачове на Ана (бел.ред. - Музичук), почитам я доста. Тя беше любимец в нашия конфликт, само че аз гледах да не мисля за това, тъй като нямаше по какъв начин да ми помогне. Просто подготвях своята игра, стараех се да върша това, което е вярно, пък каквото стане. След първата партия, в която завоювах с черните, леко се стресирах, тъй като, в случай че приключих реми в идната, се класирах. Затова втората партия беше по-скоро психическа и откакто тя изравни, се концентрирах единствено върху играта си и се получи.
Запитана дали в миналото е била в Канада (бел. Ред. - В Торонто ще се организира шампионатът на претендентките за международната купа от 3 до 25 април 2024 г.), Салимова отговори: „ Не, в никакъв случай не съм била. Преди да дойда тук, естествено, не съм си и помисляла, че ще стигна до Торонто. Разбира се, като дребна си мечтаех, че ще играя за международната купа, само че си го представях по-натам, а не на 20 години “, призна българката, представена от " Мач Телеграф ".
За съперничката си на финала Александра Горячкина Нургюл си спомни, че са играли една партия типичен шахмат преди 2 години и тя е приключила реми. „ Но тя е огромният любимец, несъмнено! Това обаче няма да ме откаже, аз ще продължа да давам най-хубавото от себе си. Пък, както споделих, каквото стане “.
Салимова разкри още, че освен за този шампионат е упражнявала с азербайджанския гросмайстор Ниджат Абазов, който също доближи до полуфиналите на мъжката конкуренция в Баку. „ Преди време с него си поставихме за цел да реализираме най-високия си ранкинг през тази година и съм доста щастлива, че успяхме “, призна Нургюл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР