Изключително рядък 555. 55-каратов диамант, за който се смята, че

...
Изключително рядък 555. 55-каратов диамант, за който се смята, че
Коментари Харесай

Продават на търг най-големия черен диамант в света, дошъл от космоса 


Изключително необичаен 555. 55-каратов елмаз, за който се счита, че идва от космоса, ще бъде продаден на търг идващия месец.

„ Енигма “ - солиден черен елмаз, ще бъде пуснат на търг от Sotheby's.

Смята се, че е основан или от метеоритно влияние, или от метеорит, носещ диаманти, който се е сблъскал със Земята, споделя T+L.

„ Този ​​диамант е притежаван повече от две десетилетия от притежателя, като в никакъв случай не е излаган обществено или предлаган на открития пазар, тъй че ние сме разчувствани да имаме опцията да разкажем историята му на света “, споделя Никита Бинани, експерт по бижута в Sotheby's и началник на продажбите в Лондон.

„ Продажбата му съставлява опция един път в живота да се придобие едно от най-редките галактически чудеса на милиарди години, познати на човечеството ", показва още той.

"Енигма " е както най-големият елмаз с натурален черен цвят, по този начин и най-големият шлифован елмаз в света.


Карбонадо, или черните диаманти, датират от преди 2. 6 до 3. 8 милиарда години, съгласно Sotheby's. Те са един от най-твърдите материали, познати на индивида и извънредно сложни за рязане и гланциране, което прави този елмаз още по-уникален.

Той има и изключително удобно нумерологично значение. Не единствено, че диамантът е 555. 55 карата, само че има и тъкмо 55 фасети. А формата му е въодушевена от Хамса - близкоизточния знак на дланта, означаващ отбрана, власт и мощ. Хамса обичайно се свързва с цифрата пет.

Диамантът беше изложен за първи път в Дубай и сега е в Лос Анджелис, където ще може да бъзде забелязан от 24-26 януари. След това ще пътува до Лондон, където ще е изложен от 2 до 9 февруари. Наддаването за камъка ще стартира онлайн от 3 до 9 февруари.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР