„Изключително развълнувана“ мечка обвини множество хора, беше убита от полицията в Аляска

...
Изключително развълнувана“ черна мечка, която се скиташе из два квартала
Коментари Харесай

„Изключително развълнувана“ черна мечка, която се скиташе из два квартала на Аляска и обвини множество хора, беше убита от полицията, казаха служители.

Полицейското управление на Анкоридж за първи път публикува за продължаващия инцидент в неделя вечерта, като написа, че районът има „проблеми с Аляска“.

„В тази най-накрая слънчева неделна вечер (30.07.23) е 22:50 и в момента сме заети с изключително развълнувана черна мечка в кварталите близо до Бакстър и Северното сияние“, пише отделът . „Ще видите полиция в района. Моля, бъдете изключително внимателни, ако ще сте навън. Би било страхотна идея да не оставяте вратите на гаражите и вратите на хората към дома си отворени точно сега.“

Anchorage Daily News че мечката е нападнала мъж и сина му.

„Мечката спря на около 20 ярда пред хората“, каза Батъл. „Мъжът имаше пистолет, но не застреля мечката, защото тя се оттегли в гората след атаката.“

Батъл каза, че необезопасен боклук е довел мечката до района. Черните мечки са най-често срещаните мечки в Северна Америка, според Националната паркова служба, и въпреки че обикновено се срещат в горите, те ще се „движат в търсене на храна“. Батъл каза, че след като черна мечка намери лесен достъп до храна през необезопасен боклук, има вероятност да се върне в района, което създава риск за безопасността.

Инцидентът идва само няколко дни след като служителите трябваше да евтаназират петгодишна мечка гризли в Националния парк Глетчер. Мечката беше станала „пристрастена към храната“ и проявяваше „все по-агресивно поведение“, което „представлява заплаха за безопасността на хората“, след като успешно открадна храна от къмпингуващите, според Службата на националния парк. Мечката е била евтаназирана на 20 юли, казаха служители.

Миналата седмица жена беше открита мъртва след предполагаемо нападение на мечка гризли близо до Национален парк Йелоустоун. През юни 66-годишен мъж беше смъртоносно наранен от черна мечка при непровокирана атака в Аризона.

Grizzly BearBlack BearAnchorageBearNational Park ServiceAlaskaKerry Breen
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР