Изключително разочароващо. Така Андреа Налес, лидер на Германската социалдемократическа партия

...
Изключително разочароващо. Така Андреа Налес, лидер на Германската социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия за загубата си: Климатът, глупако

" Изключително разочароващо . " Така Андреа Налес, водач на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), дефинира резултатите от европейските избори в Германия.

Националната поддръжка за ГСДП в евроизборите се срина до 15,5 на 100 , спрямо 27,3% през 2014 година, поставяйки ГСДП надалеч зад консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, който печели 28%, и за първи път зад Зелената партия , която печели 22 на 100 от гласовете съгласно екзитполовете.
 Партията на Меркел печели изборите за Екологичен потенциал, „ Зелена” вълна в Германия
Партията на Меркел печели изборите за Екологичен потенциал, „ Зелена ” вълна в Германия

Зелените са втори

Налес уточни, че партията ѝ ще проучва деликатно резултатите през идващите дни. Но тя добави, че една от главните аргументи за изборната злополука на ГСДП наподобява е, че " отбраната на климата се трансформира в решителен въпрос за мнозина гласоподаватели ".

Ето за какво в този момент нейната партия би трябвало да намерения по какъв начин да се " концентрира върху опазването на климата като обществен въпрос ", добави тя.

" В Германия видяхме, че въпросът за климата е преобладаващ въпрос в акцията ", разяснява пред " Политико " Удо Булман, член на ГСДП и евродепутат от групата на социалистите и демократите.

Булман означи, че младите гласоподаватели особено са излезли, с цел да поддържат Зелената партия.

Поздравявайки " сътрудниците от Зелените ", Булман сподели, че " в този момент би трябвало да забележим какво можем да създадем на европейско ниво и да подобрим позициите на политиката за климата тук ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР