Изключително разочарован съм от ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е

...
Изключително разочарован съм от ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е
Коментари Харесай

Проф. Костов разочарован от ген. Мутафчийски

Изключително отчаян съм от ген. Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 като мой шеф във Военномедицинска академия поради метода, по който той ме изслушваше, контактувахме и протичаха нашите диалози, превръщани в университетски спорове, метода, по който се обсъждаха университетските проблеми, метода, по който третират сътрудниците в университетския съвет. Нашето несъгласие не беше на личностна, а на кардинална основа. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ експертът по белодробни заболявания проф. Коста Костов, който беше част и от основания по време на изключителното състояние Медицински експертен съвет.

По отношение на оправянето с рецесията с COVID-19 той сподели: "Идеята за Медицинския съвет беше препоръчана от мен. Докато пътувах към Министерски съвет, в мен се породи концепцията да създадем този Медицински съвет. Разочарованието последва от това, че моите упования бяха, че министър председателят ще види в нашето основаване една опция да разграничи това, което би трябвало да прави Националният действен щаб, и това, което би било потребно за обществото да прави Медицинският експертен съвет. Аз желаех Медицинският експертен съвет да се занимава напълно с медицинските въпроси. За страдание обаче моите упования, че ние ще се заемем точно с диагнозата и лекуването и няма да смесваме функционалностите си с щаба, няма да се противопоставяме, не се сбъднаха ".

Проф. Витанов: До декември броят на инфектираните с ковид у нас може да надвиши 100 000

Той показа и по какъв начин се е доближил и излязъл до и от политиката: "В момента, в който усетих че мога да встъпя в политика или въвлека експертиния съвет в политиката. Експертът в случай че стъпва би трябвало да е коректив, да покаже пътека, път и мигновено би трябвало са излиза по-късно, с цел да останат себе си в своята честност. Политиката не е функционалност на морала. В момента, в който усетих, че може да има провокация, да бъдем използвани не като специалисти, а да бъдем въвлечени в политическа игра, да станем подвластни, излязох от този съвет, изясни професорът ".

Есента ще е тежка, в случай че митингите продължат. Това ще е добра основа за разпространяване и възпаление доста хора, сподели още проф. Коста Костов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР