Изключително признание за Михаил Башев! Председателят на Националната съдийска колегия

...
Изключително признание за Михаил Башев! Председателят на Националната съдийска колегия
Коментари Харесай

Михаил Башев ще представи България на Световното по хандбал за жени в Япония

Изключително самопризнание за Михаил Башев! Председателят на Националната съдийска гилдия към БФХандбал ще показа страната ни в 24-то Световно състезание по хандбал за дами. Шампионатът на планетата стартира идната събота (30 ноември) в Япония. Башев ще отпътува към града хазаин на проявата Кумамото във вторник. Той ще бъде един от 20-те делегати на Международната федерация по хандбал на влиятелния конгрес. Останалите му сътрудници са от Швеция, Северна Македония, Бразилия, Босна и Херцеговина, Русия, Унгария, Швейцария, Австрия, Египет, Аржентина, Норвегия, Полша, Фарьорски острови, Германия, Испания и Сърбия.

В Световното състезание при дамите ще вземат участие 24 тима, които в първата фаза са разграничени в четири предварителни групи. В Група А са отборите на Холандия, Норвегия, Сърбия, Словения, Ангола и Куба. В Група B е актуалният притежател на трофея Франция, дружно с отборите на Дания, Германия, Република Корея, Бразилия и Австралия. В Група С ще спорят Румъния, Унгария, Черна гора, Испания, Сенегал и Казахстан, а в Група D са тимовете на Русия, Швеция, Япония, Китай, Аржентина и ДР Конго. Шампионатът ще започва на 30-и ноември, а новият отличник на планетата ще стане прочут на 15-и декември.

Нарядът на Михаил Башев е поредна оценка от страна на Международната хандбална федерация (IHF) за неговите професионални качества. Той получи статут на IHF пратеник през 2017-а и към този момент има зад тила си три международни шампионати за подрастващи – Алжир'2017 (М21), Полша'2018 (Ж18) и Испания'2019 (М21). На последното, това лято, Башев взе участие в 21 срещи и беше един от тримата IHF делегати на мача за златните оценки сред Франция и Хърватия.

По-рано тази година ръководителят на НСКХ стана пратеник и на Европейската федерация (EHF). Той получи документа си след тридневен курс, извършен в Балатонбоглар (Унгария), приключил с писмен и вербален тест върху регулациите на EHF за осъществяване на шампионати и разпоредбите на играта, наблюдение на среща и оценяване на съдиите. Той към този момент бе назначен за представител на EHF в пет мача от европейските клубни шампионати при мъжете и дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР