Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и

...
Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и
Коментари Харесай

Вучич: Скоро ще пътуваме за три часа от Белград до София

Изключително прелестно ми беше да видя с каква скорост и какъв брой качествено работят нашите български другари. Сърбия обича България и благодаря за всичко което министър председателят Бойко Борисов провежда през днешния ден. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич, който по покана на премиера Бойко Борисов инспектира дружно с българския министър председател построяването на автомагистрала „ Европа “ и „ Балкански поток “.

Вучич дефинира и двата плана като извънредно значими и общи за България и Сърбия. Според него „ Балкански поток “ значи стопански напредък, растеж на индустрията, обезпечаване на значим енергиен източник за двете стопански системи. По отношение на автомагистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде приключена и единствено за три часа ще може да се пътува сред София и Белград.

Вучич добави, че се надява в къси периоди да бъде осъществен и интерконекторът в региона на Ниш. Президентът особено благодари на Борисов за изключителната му поддръжка за Сърбия по европейския й път и подсети, че неслучайно българският министър-председател е притежател на най-високото държавно отличие на Сърбия „ Орденът на Република Сърбия “.

ОтБойко Борисов посочи, че в България се работи на цялостни обороти за реализацията на двата плана и генерации наред ще се употребяват от това, което се строи сега. „ Въпреки ковид, колкото и мъчно да беше, работата не е серпантина на Автомагистрала „ Европа “ и „ Балкански поток “, означи министър-председателят.

„ Символично смъкваме карантината, даваме образец за българите и сърбите - да стартират да работят, да почиват и да се веселят дружно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19”, съобщи Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР