Изключително остро писмо до лидера на ЕНП Манфред Вебер написа

...
Изключително остро писмо до лидера на ЕНП Манфред Вебер написа
Коментари Харесай

Срам и позор, г-н Вебер! Подкрепяте Борисов, който помогна на Путин да нападне Украйна - Политика

Изключително остро писмо до водача на ЕНП Манфред Вебер написа зам ръководителят на ДСБ Йордан Иванов. Той е и някогашен регионален шеф на Пловдив и зам.-председател на Общинския съвет в града. Той назовава " позор и срам " поддръжката на Вебер за Политическа партия ГЕРБ.

По време на " европейското ръководство на ГЕРБ " (думите в кавичките са на Манфред Вебер), за чиято реституция зовете в този момент, агресорът Владимир Путин съумя да заобиколи Украйна като директна страна за транспорт на газ към Източна и Централна Европа. Това се случи посредством продължението на " Турски поток " през България, общително обезпечено от Борисов и ГЕРБ и платено от българско държавно сдружение - т.е. от българските данъкоплатци. Този план, дружно със " Северен поток 2 ", направи Русия самостоятелна от своята съседка. В резултат - Путин получи опцията да нападне вероломно Украйна, написа Иванов.

ДСБ, чийто зам.-председател е Иванов, също както ГЕРБ е член на Европейската национална партия в в Европарламента, чийто ръководител е Манфред Вебер. ДСБ обаче имат единствено един евродепутат (Радан Кънев), до момента в който ГЕРБ има 5, плюс още един от съдружния им партньоре Съюз на демократичните сили.

Ето целия текст на писмото на Йордан Иванов до Вебер.

Уважаеми господин Вебер,

Прочетох деликатно изявлението Ви на номенклатурната предизборна колекция на Политическа Партия ГЕРБ. И имам да Ви кажа нещо персонално. Подобни изявления от почитан европейски политик са позор и срам за най-големия и мощен съюз на страни в света - Европейски Съюз.

Вашият максимален грях е, че с непремерени думи и изкривяване на обстоятелства сваляте доверието в европейската политическа класа, девалвирате концепцията за господство на закона и на първо място - изразителност като Вашата - поради неприемливи двойни стандарти - основава почва за възникване на антиевропейско говорене и подкопава полезностите, на които стъпва и

Европейската десница, която директно представлявате, и Европейски Съюз като цяло.

1. Вие казвате, че ЕНП има потребност от ГЕРБ като сътрудник поради войната в Украйна.

Уважаеми господин Вебер, по време на " европейското ръководство на ГЕРБ ", за чиято реституция зовете в този момент, агресорът Владимир Путин съумя да заобиколи Украйна като директна страна за транспорт на газ към Източна и Централна Европа. Това се случи посредством продължението на " Турски поток " през България, общително обезпечено от Борисов и ГЕРБ и платено от българско държавно сдружение - т.е. от българските данъкоплатци. Този план, дружно със " Северен поток 2 ", направи Русия самостоятелна от своята съседка. В резултат - Путин получи опцията да нападне вероломно Украйна и да разгласи война на украинския народ. Простичко казано - Бойко Борисов и политиката му са измежду виновните за основаването на условия за нападението на Русия над Украйна. Борисов оказа помощ на Путин да построи " Турски поток " към Европа на територията на България, без страната ни да има опция да се употребява от газови доставки по тази тръба.

2. Вие казвате, че Бойко Борисов е виновен човек, на който можете да разчитате, тъй като следва тежка зима.

Уважаеми господин Вебер, не зная на какъв език сте се разбирали с водача на партия ГЕРБ, само че желая да Ви попитам по какъв начин и защо по-точно можете да разчитате? Разчитате ли, да вземем за пример, на забавянето на градежа на газовата връзка с Гърция, която трябваше да е подготвена в границите на неговото ръководство, и отхвърли по времето на ГЕРБ България да получава цялостния размер от различни на съветските доставки на газ по контракта с Азербайджан? Как това се връзва с грижата, че идва тежка зима? А можете ли да разчитате на Борисов, когато става дума за сигурността на Европа - не беше ли той този, който отклони опцията за разполагане на флотилия в Черно море, с цел да угоди на Путин? Да, индивидът, на който разчитате, тогава сподели, че желае в Черно море платноходки, а не военни кораби.

3. Вие казвате, че България има потребност от партия ГЕРБ, с цел да усвоява европейски средства.

Г-н Вебер, блазня се да ви разясня разликата сред асимилиране и оползотворяване. А тя е, че при усвояването едни компании, доближени до властта, акумулират финансов запас, с който една крадлива политическа класа се обогатява. А при оползотворяването европейските фондове усъвършенстват качеството на живот, средата, в която живеем, изобщо благосъстоянието на нацията.

Ние живеем в страната с най-авторитарната конструкция на обществени финанси, с най-лошата медийна среда, кметовете и общините са подвластни от централната власт, с европари се купува политическо въздействие, има слепване на изпълнителната със законодателната и правосъдната власт. И това е ужасно, господин Вебер.

Г-н Вебер,

Европа за мен е власт на закона, взаимност, сигурност и независимост.

Напомням Ви, че бъдещето на европейската общественост няма да бъде предопределено от външно въздействие, а от мощното или едва вътрешно водачество. Слабото водачества се снишава като Вас в името на добър резултат за ЕНП, а мощното водачество прави тъкмо противоположното като посочва нещата с същинските им имена.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР