Изключително нездравословна е обстановката в България в сферата на сигурността“,

...
Изключително нездравословна е обстановката в България в сферата на сигурността“,
Коментари Харесай

Румен Петков в Пловдив: Проектозакон в САЩ носи пряка заплаха за България

„ Изключително нездравословна е ситуацията в България в областта на сигурността “ , съобщи на конференция в Пловдив водачът на АБВ Румен Петков . Той напомни убийството на Красимир Каменов в ЮАР , мистериозната гибел на 58-годишния столичен топ юрист Асен Джингов, в чиято адвокатска фирма са работили Лена Бориславова и Никола Минчев, издъхването при странни условия на единия от братя Галеви – Ангел Христов, бруталния разстрел на Алексей Петров. Всички тези събития станаха през последните 4 месеца.

Според водача на АБВ, Народното събрание не реализира никакъв надзор върху изпълнителната власт и уточни като образец случай на кацане във Видин на незнаен аероплан, който след това се приземил в Търговище. „ Това е явен знак на неспособността на България да пази външните си граници “, заключи той, представен от „ Фокус “. Петков разяснява още, че в столицата има тежка незаконна среда, на която държавното управление няма политическа воля и дарба да се опълчи и изброи откритите за малко време мъртви младежи. Още по-притеснително, по думите му, е, че тази тематика не безпокои Народното събрание.

Войната в Украйна е част от средата за сигурност. Петков разгласи, че има проектозакон, с който Съединени американски щати афишират Черно море за зона от стратегическо значение.

„ В този проектозакон има текстове, които са директна опасност за националната сигурност на България. Един от тях споделя: Нужна е тактика за увеличение на самостоятелните медии, подкрепяни от Съединени американски щати. Друг касае обезпечаване на дълготрайното престояване на американски кораби в Черно море. Българският боен министър разгласи, че без значение от конвенцията от Монтрьо, България ще обезпечи наличие за повече от 14 дни на американски кораби, което е директно нарушаване на интернационалните договорености. В проектозакона се споделя, че ще обезпечат по-сериозно подкрепяне на страни с исторически връзки с Русия “ , разгласи Петков. Той акцентира:

„ Опитите да се спрат със закон доставките на съветски нефт ще докара до 25-30% увеличение на цените на петрола, а това ще унищожи обществената среда. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР