Изключително неприятно започна хърватската авантюрата за сериозна част от феновете

...
Изключително неприятно започна хърватската авантюрата за сериозна част от феновете
Коментари Харесай

Мелета в Хърватия, изгориха кола на левскари, арестуваха 20 от "сините" фенове

Изключително неприятно стартира хърватската случката за сериозна част от почитателите на Левски, които пътуват за гостуването на Хайдук (Сплит). Около 30 от последователите на "сините ", тръгнали с коли от столицата, са били нападнати няколко пъти в Задар, където са отседнали преди утрешната среща от втория кръг на Лига Европа.

Една от колите на левскарите с марка БМВ е била запалена от локални хулигани, които на огромни и дребни групички нападнали родните почитатели. Това се случвало най-много в тъмните улички на града, като хулиганите от Хърватия се движели и с мотопеди.

Най-тежко потърпевш е един от родните ентусиасти, които е бил ударен с бутилка в главата. Други потърпевши почитатели на Левски няма, за разлика от една от групите на хърватите, която се опита да нападне към този момент ядосаните левскари.

Феновете, чиято кола бе запалена, имат леки изгаряния, защото се пробвали да спасят своите документи останали в колата, която съществено изгоря. След всичките мелета, локалната полиция, която не съумя да се оправи със личните си хулигани, арестува 20 от почитателите на Левски, които ще нощуват в районното, като към тях най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинявания.

Цял ден в Сплит също разнообразни групи почитатели на Хайдук обикалят града и атакуват всяка група българи, като се пробват да влязат в разпра и оферират пердах на левскарите, които пътувах с чартъра на футболистите, видя екипът на Sportal.bg. След няколко такива конфликти, само че без физически пострадвания, за българи или хървати, локалната полиция забрани на почитателите на Левски да обикалят и да вървят в центъра на Сплит, където агитката на Хайдук съществено се е подготвила и прави засади.

"Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, с цел да няма конфликти, само че тук локалните лумпени се бяха организирали и атакуваха на групи. Запалиха една от колите, с които пътуват почитателите, а на петима от момчетата в нея им изгоряха документите. На всичкото от горната страна бяха задържани. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се провежда да пътува към Задар. Всички почитатели за здрави, като единствено един бе ударен с бутилка в главата ", разяснява пред Sportal.bg ръководителя на НКП Степан Хиндлиян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР