Изключително необмислено. Така от синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа коментираха

...
Изключително необмислено. Така от синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа коментираха
Коментари Харесай

От синдикатите дадоха пример как неплащането на първия ден болничен ще бъде заобиколено

Изключително безогледно. Така от синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа ” разясниха концепцията първия ден на болничните да не се заплащат. Припомняме, че това стана на на политически съвет на ръководещата коалиция в Народното събрание ГЕРБ и " Обединени патриоти ".
Бяха дадени и образци – в случай че влизаш в болница, първият ден какво е? А в случай че има трудова акцидент, какво е първият ден?
Отделно синдикатите са сигурни, че това решение ще значи единствено загуби за стопанската система, тъй като измамите са елементарни. Лекарят ще написа 7 дни, вместо 6 да вземем за пример, като има потребност, разясниха синдикатите. И предизвестиха, че в случай че някой си мисли, че с мярката да не се заплаща първия ден ще се преборят подправените диагнози за болнични, доста се лъже.
Председателят на КНСБ Пламен Димитров изясни, че ще има реакция, само че и вътрешна консултация каква да е тя тъкмо. Със сигурност ще има среща с премиера, сподели той, като дефинира случилото се за " напълно ненадейно ", тъй като в никакъв случай до момента в диалози с властта не е обсъждана такава мярка.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР