Изключително натоварена нощ са имали екипите на Спешна помощ в

...
Изключително натоварена нощ са имали екипите на Спешна помощ в
Коментари Харесай

Стотици сигнали само за нощта в Спешна помощ

Изключително натоварена нощ са имали екипите на Спешна помощ в София. Получени са повече от 300 сигнали.

"От 8 до 12 март температурните положение са 312, подозренията за ковид – 56. Съветите по телефона са 328, а обслужените деца са 242 “, изясни Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ.

Именно екипите на Спешна помощ са тези, които би трябвало да превозят пациентите със подозрения за ковид до лечебните заведения.

„ На този стадий няма специфични коли, които да извозват случаите с ковид. Извършва се стерилизация на всяка кола, която е имала прикосновение с болен или със подозрение за болен. Автомобилът се измива точно извън и от вътрешната страна. Линейката се затваря за 20 минути, проветрява се. След това колата още веднъж потегля по адресите “, разясни Катя Сунгарска.

По думите й продължава да съществува казусът с наличния личен състав и това, че той е липсващ. Към момента няма спомагателни незабавни екипи, само че всички работят в цялостна готовност.

Катя Сунгарска прикани към „ желязна дисциплинираност “ и повече отговорност освен към себе си, само че и към останалите.

„ Надявам се дисциплината на българина в някакъв миг да се разсъни и да бъдем отговорно и сплотено общество, което да вземе всички ограничения, с цел да можем да спрем оптимално разпространяването на този вирус “, сподели представителят на Спешна помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР