Изключително любопитни данни за доверието на украинците в обществените лица

...
Изключително любопитни данни за доверието на украинците в обществените лица
Коментари Харесай

Зеленски е най-одобряван в Украйна, но друг комик го гони по рейтинг - Свят

Изключително любопитни данни за доверието на украинците в публичните лица в страната бяха оповестени през днешния ден.

Според социологическо проучване, извършено от Националния демократически институт и Киевския интернационален институт по социология най-одобряваните персони в страната са президентът Володимир Зеленски, Сергий Притула, Виталий Кличко и военачалник Валерий Залужни.

Респондентите, взели участие в допитването, са били питани дали утвърждават избрани публични фигури по лист. Така водач по благосклонности се оказва президентът Володимир Зеленски с 87% утвърждение. На второ място се оказва обаче Сергий Притула, който е с рейтинг 77%.

Притула е малко прочут в България, само че измежду украинците утвърждението за него просто лети в небесата. Както и Зеленски, той също по специалност е артист, ефирен водещ и стендъп комедиант. След нахлуването на Русия в родината му, Притула се състредоточи в набирането на средства за ВСУ и провежда акцията " национален байрактар ".

Кметът на Киев Виталий Кличко е на трето място. Той се радва на благосклонностите на 63% от украинците. Почти същото утвърждение получава и главнокомандващият на ВСУ генерал Валерий Залужни. Неговият рейтинг е 62%.

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е надалеч обратно в листата. За него утвърждението измежду украинците е едвам 19 %.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР