Изключително интересна програма очаква всички професионалисти в областта на музиката

...
Изключително интересна програма очаква всички професионалисти в областта на музиката
Коментари Харесай

Световни джаз експерти се събират на единствената по рода си конференция A to JazZ Talks 2019

Изключително забавна стратегия чака всички експерти в региона на музиката в границите на тазгодишната конференция A to JazZ Talks, провеждаща се в границите на най-мащабния и разнороден фестивал A to JazZ. Платформата за продан на опит, която отваря порти за нови сътру дничества на интернационално равнище, ще се организира на 5 юли, сред 10:00 и 17:00 ч., в книжовен клуб Перото в НДК.

Специално за събитието, включващо професионални полемики, презентационни панели и наставнически сесии, у нас идват водещи имена от Европа и Съединени американски щати с дълготраен опит в областта на джаза. Събитието се организира под мотото „ Път към интернационалната сцена ", а лектори ще бъдат Катрин Маквикер, Иън Патерсън, Вирго Силламаа и Улрих Бекерхоф. Модератор ще е българският пианист, композитор и продуцент Димитър Бодуров, който от 2000-та година се развива професионално в Холандия. Единствената по рода си у нас конферентна платформа ще бъде фокусирана върху всички стъпки, които един музикант следва да предприеме, с цел да пробие на международния пазар. Интересен акцент в програмата се явяват менторските сесии, при които всеки присъстващ ще може да води персонална полемика с лекторите по съответни въпроси, засягащи професионалното му развиване.

Катрин Маквикер (САЩ) е шеф и създател на Music Works International и има зад тила си тридесетгодишен опит като сътрудник, а измежду имената, за чието развиване е съдействала, се подреждат Dianne Reeves, Wayne Shorter и Norah Jones. Вторият участник в презентационните панели - Вирго Силламаа (Естония) също е с извънредно разнообразна сфера на активност - изпълнителен шеф е на износ офис и център за развиване на музикалната промишленост Music Estonia, притежател и създател е на консултантска организация Avarus, част е от Управителния съвет на European Music Exporters Exchange, както и членува в съвета на Baltic Film, Media, Arts and Communication School. Като специфичен посетител и преподавател ще се включи и Иън Патерсън (Великобритания), който е музикален критик и публицист в най-знаковото списание за джаз музика в Европа All About Jazz. Отделен панел ще има също Улрих Бекерхоф (Германия) - артистичният шеф на най-голямото ревю за джаз в Европа JazzAhead!. В програмата на A to JazZ Talks е включен и презентационен панел на Национален фонд „ Култура " и Столична стратегия „ Култура " с фокус върху финансирането на креативен артикули и участия в интернационалните конгреси.
Пълната стратегия на A to JazZ Talks е налична на atojazz.bg, за повече детайлности и настоящи вести следете и събитието във фейсбук. Входът е свободен, само че всички искащи да участват е належащо да се записват авансово през линка в Eventbrite. Панелите и полемиките ще се организират на британски език.

Не пропускайте изключителната селекция от най-младите международни и български актьори в трите фестивални дни на A to JazZ на 5, 6 и 7 юли в Южен парк 2. Хедлайнери на деветото следващо издание на A to JazZ са новаторите Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тазгодишното издание е отдадено на младото потомство в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.

A to JazZ Festival се организира с изключителната поддръжка на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. A to JazZ Talks се организира в поддръжката на Столична стратегия „ Култура " и Национален фонд „ Култура ".

За повече информация, елементи и настоящи вести към A to JazZ 2019 следете Фейсбук и Instagram, както и уеб страницата www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР