Изключително интензивен“ облак от прах от Сахара от 2000 мили

...
Изключително интензивен“ облак от прах от Сахара от 2000 мили
Коментари Харесай

Метеорологичните карти показват, че „изключително интензивен“ облак от прах от Сахара с дължина 2000 мили може да е на път да удари Обединеното кралство

„ Изключително натоварен “ облак от прахуляк от Сахара от 2000 благи би трябвало да удари Англия, до момента в който пътува из Европа.

Стълбът прахуляк се реалокира над Испания, Франция и Германия и в този момент се е насочил към Англия. Той ще донесе мъгливи условия и прахуляк над страната - в случай че ветровете в горната част на атмосферата се окажат задоволително мощни. Според Метеорологичната работа прахът от Сахара е примес от пясък и други материали от северноафриканската пустиня. Силните ветрове подвигат прахуляк и пясък и ги отнасят високо в небето, преди да ги отнесат чак до Обединеното кралство.

Службата за мониторинг на атмосферата Коперник (CAMS) на Европейския съюз разказа облака прахуляк като „ извънредно натоварен “ и ще обезпечи високи температури за това време на годината. CAMS сподели, че актуалният облак от прахуляк е в ход от 6 април. Предишните произшествия с облак от прахуляк в Сахара са останали основно в Южна Европа, само че в последно време някои останки са открити чак на север до Скандинавия.

Учените считат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР