Изключително интензивен е снеговалежът по високите части на Смолянска област

...
Изключително интензивен е снеговалежът по високите части на Смолянска област
Коментари Харесай

Приказка! В Тази част на България снегът вече е над 2 метра

Изключително натоварен е снеговалежът по високите елементи на Смолянска област през последните часове. Очакванията са доста бързо да се натрупа снежна завивка.

Затова цялата налична техника е в подготвеност, най-много по проходите, където към този момент има ситуирани роторни машини за разчистване.

Областният шеф Недялко Славов сподели, пред БНР: "Ситуацията е доста динамична и друга в другите елементи на региона. В ниското преваляванията са единствено от дъжд, във високото единствено от сняг, тъй че дано водачите да се преценяват и да пътуват готови за зимни условия. Съобразно преваляванията има мобилизирана техника.

Моето терзание е, че по това време на денонощието трафикът става извънредно натоварен и при възможни закъсвания на МПС-та на пътната настилка става затруднено обработването и своевременното разчистване на пътищата.

Областно "Пътно ръководство ще вкарва ограничавания за прекосяване било на товарен трафик, било изцяло затваряне на проходите, с цел да може да се подсигурява своевременното им разчистване.





Въпреки бедственото положения, тежкото време и всичко останало.... Смолян си остава неповторим град - на влизане в града при Влахово няма нито снежинка, а на излизане след Газпром има 40-50 см сняг! А още няколко километра по-нагоре - на Пампорово - снегът стига до 2 метра, написа Родопчани.

Във вечерните и нощните часове към този момент в цялата страна ще вали сняг. Особено сериозна ще бъде ситуацията през нощта, когато и снеговалежите, и северният вятър ще се усилят.

Предупреждение от втора степен, код оранжево, за условия за виелици и навявания, е оповестено в Източна България и планинските проходи.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни снеговалежи и мощен северен вятър, е в действие в централните региони от страната.

През нощта на доста места ще има снеговалежи, тук-там в Централна и Източна България ще са значителни. Първоначално в източните региони снегът ще е влажен, само че с понижението на температурите и там ще се образува снежна завивка и ще има условия за виелици и навявания.

С сдържан, в източните и планинските региони и мощен северен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, малко по-високи по Южното Черноморие, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР