Изключително горещо време обхвана по-голямата част от Съединените щати, с

...
Изключително горещо време обхвана по-голямата част от Съединените щати, с
Коментари Харесай

Опаснo гореща вълна обхваща две трети от САЩ и части от Канада

Изключително горещо време обхвана по-голямата част от Съединените щати, с температури, които ще доближат своя връх този уикенд, показват метеоролози. 

Горещата вълна се чака да засегне към 200 млн. души, живеещи в огромни градове като Ню Йорк, Вашингтон и Бостън, на Източния бряг. На места се чака да бъде над 38 градуса. Части от Канада също ще бъдат ударени от горещините. 

Експерти свързват зачестилите интервали на прекомерно горещо време през последните години с климатичните промени на планетата. 

По-рано този месец американският щат Аляска, част от който е ситуирана в Арктическия кръг, записва рекордно високи температури. 

Половината поданици на Съединени американски щати в този момент са застрашени от жегите - популацията на страната е над 320 млн. души.

" През почивните дни горещините ще продължат от Великите равнини и Средния Запад до източното крайбрежие. Съчетанието на горещини и мокрота може да провокира рискова обстановка. Не забравяйте, че главната причина за смъртността в Съединени американски щати, обвързвана с времето, е точно жегата ”, предизвести организация FEMA в Twitter, представена от Българска национална телевизия.

Днес във Вашингтон се чака да е до 38 градуса, в Ню-Йорк – 36 градуса. Но казусът не е единствено в горещината денем, а и в това, че през нощта температурата не пада задоволително, с цел да се възвърне салдото. През нощта против събота (местно време) температурата ще надвиши 26 градуса, само че поради нарасналата мокрота ще се усеща за хората като 32 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР