Изключително драматичен мач изиграха отборите на Пирин Благоевград и Черно

...
Изключително драматичен мач изиграха отборите на Пирин Благоевград и Черно
Коментари Харесай

Епохална драма, червени картони и ВАР не разделиха Пирин и Черно море

Изключително трагичен мач изиграха тимовете на Пирин Благоевград и Черно море в следващ двубой от 8-ия кръг на efbet Лига. Двата тима не се победиха, завършвайки 2:2 на „ Христо Ботев”, а срещата с изключение на четири попадения видя две дузпи, два червени картона и доста драма в хода на целия дуел.

Пабло Гарсия даде задатък на гостите с гол от дузпа през първата част, а Родриго Енрике от гостите бе изпъден с пряк червен картон в 42-ата. Станислав Костов изравни в 58-ата, с цел да може Пабло Алварес да поведе още веднъж варненци след кошмарна неточност на вратаря Петър Петров. Преслав Йорданов изравни в 77-ата, а в 87-ата Юлиян Попев бе изпъден непосредствено за игра с ръка в наказателното си поле, само че пропуск на Васил Панайотов от дузпата лиши гостите да вземат трите точки.

Така Пирин записа първи точки от четири мача насам в шампионата. Тимът остава още веднъж финален и към този момент е с актив от 4 точки. Черно море пък е пети с 13 точки.

Срещата стартира мудно, като Пирин по-сериозно опитваше да провежда набези против противника, само че хората на Уорън Фийни не подаваха качествени пасове към нападателя Станислав Костов след първите 10 минути игра в югозападна България. В 14-ата минута пък се видя първият прецизен изстрел в срещата, само че опитът на Жозе Гомеш попадна право в обятията на Петър Петров.

Постепенно варненци взеха самодейността и започнаха да владеят повече топката, само че и ударите към благоевградската вратата липсваха. В 26-ата Манолев центрира добре отдясно за Станислав Костов, само че Георги Георгиев първи стигна топката, с цел да не може нападателят на Пирин да играе с нея. Малко по-късно пък бе вдигнат и флага за засада на един от асистентите на Железов. В 34-ата минута Жозе Гомеш нанесе удар по топката с крайник след центриране от корнер, само че неакуратен. Гостите от Варна желаеха углавен удар, а Александър Дюлгеров при опита си да избие топката я докосна с дясната си ръка.

Ситуацията бе прегледана посредством ВАР, а реферът Железов се забави с окончателното си решение. Реферът от Бургас отиде да гледа ситуацията на ВАР, като след преглеждането съдията уточни бялата точка. Зад топката застана Пабло Гарсия, който откри резултата за гостите, откакто бе прецизен от дузпата.



Две по-късно реферът Железов изгони с пряк червен картон Родриго Енрике, откакто играчът на варненци спъна Венцислав Бенгюзов в половината на гостите. Това бе и последният по-интересен щрих от първата част, като усещане направи, че Пирин нямаше насочен удар посока вратата на Черно море след първата част.



В 52-ата Пирин разви офанзива отдясно, а Бенгюзов даде пас по земя за Манолев, само че ударът на капитана на Пирин отлетя настрана. Секунди по-късно пък Христофор Хубчев даде изтънчено центриране отляво за Манолев, който стреля незабавно към варненската врата от воле, само че много неопределено.

Шест по-късно пък благоевградчани изравниха разумно резултата в мача с оглед натиска, който постановиха над противника си. Светослав Дяков изведе Станислав Манолев с съвършен пас зад защитата на Черно море. Капитанът на "орлетата " овладя топката и сви паралелно за Станислав Костов, а за нападателя бе извънредно елементарно да прати топката в опразнената от Георги Георгиев врата - 1:1.



В 62-ата обаче "моряците " още веднъж бяха напред в резултата. Пабло Гарсия стреля непосредствено от свободен удар от позиция, която не предвещаваше това, а вратарят Петър Петров опита да улови, само че позволи топката да мине сред краката му - 2:1 за гостите.



Секунди откакто влезе в игра резервата Преслав Йорданов насочи първи удар с глава от ъглов удар, само че топката прелетя настрана от вратата на Георгиев. В 77-ата огромна неточност на вратаря Георги Георгиев докара до втори гол за Пирин. Светослав Дяков центрира балонно топката в наказателното поле на домакините и се очакваше Георгиев рутинно да прибере топката. Той обаче го удар в Брахими, който комбинира с Преслав Йорданов и той от близко направи - 2:2.



Секунди след позволения гол гостите можеха за трети път да поведат в резултата след добра контраофанзива, само че ударът на Мартин Дичев отляво бе отразен от Петров. Вратарят на Пирин Петър Петров направи три невероятни спасявания в хода на нахлуване на Черно море две преди края, само че Юлиан Попев мазета топката от головата линия с ръка. Това бе преразгледано посредством ВАР и Попев бе изпъден непосредствено, а Черно море получи дузпа. Зад топката застана халфът Васил Панайотов, който стреля неопределено - навън.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР