Изключително добра вест за българския клубен футбол долетя от последната

...
Изключително добра вест за българския клубен футбол долетя от последната
Коментари Харесай

Официално: УЕФА обяви създаването на трети клубен турнир

Изключително добра новина за българския клубен футбол долетя от последната среща на УЕФА, провела се във вторник вечер в Любляна. Шефовете на европейската футболна централа са решили да се сътвори трети шампионат, в който ще играят спомагателен брой тимове от разнообразни шампионати в европейските клубни шампионати.

Името на конкуренцията ще бъде „ Лига на конференциите” към УЕФА. Освен Лудогорец през последните години, няма различен тим от България, който да е постигнал присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига или Лига Европа. За последно това стана през сезон 2010/11, когато Левски и ЦСКА играха в групите на Лига Европа, само че и двата тима не съумяха да прескочат груповата фаза, а от този момент насетне разградските " орли " влязоха на дваж пъти в групите на ШЛ и играха четири пъти в групите на втория по мощ шампионат - Лига Европа.

Същевременно УЕФА разгласи, че финалът в Лига Европа през 2021-а година ще се организира в Севиля, а точно тогава ще започва и Лигата на конференциите към УЕФА. Арена на финалния двубой ще бъде стадиона на Севиля – „ Рамон Санчес Писхуан”. Във вторник пък виновните лица в европейската футболна централа потвърдиха, че системата VAR към този момент ще се употребява през тази година в Лига Европа от елиминационната фаза.

Европейската футболна централа анонсира, че Суперкупата на Европа през 2021-а година ще бъде в Белфаст, Северна Ирландия на „ Уиндзор Парк”.

Най-хубавата вест обаче остава оповестяването на третия европейски футболен шампионат под егидата на УЕФА. Да се надяваме, че българските тимове там ще имат триумф. Регламентът на конкуренцията към момента не е изцяло изяснена, като в най-скоро време се чака публично пояснение по какъв начин ще става тъкмо класирането към Лигата на конференциите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР