Изключително добра вест за българския клубен футбол долетя от последната

...
Изключително добра вест за българския клубен футбол долетя от последната
Коментари Харесай

Добра новина за българските отбори, УЕФА обяви трети турнир!

Изключително добра новина за българския клубен футбол долетя от последната среща на УЕФА, провела се във вторник вечер. Шефовете на европейската футболна централа са решили да се сътвори трети шампионат, в който ще играят спомагателен брой тимове от разнообразни шампионати в европейските клубни шампионати.

Името на конкуренцията ще бъде „ Лига на конференциите” към УЕФА. Освен Лудогорец през последните години, няма различен тим от България, който да е постигнал присъединяване в Шампионската лига или Лига Европа. За последно това стана през сезон 2010/11, когато Левски и ЦСКА играха в групите на Лига Европа, само че и двата тима не съумяха да прескочат груповата фаза.

Същевременно УЕФА разгласи, че финалът в Лига Европа през 2021-а година ще се организира в Севиля, а точно тогава ще започва и Лигата на конференциите към УЕФА. Арена на финалния двубой ще бъде стадиона на Севиля – „ Рамон Санчес Писхуан”.

Същевременно виновните лица в европейската футболна централа потвърдиха, че системата VAR към този момент ще се употребява през тази година в Лига Европа от елиминационната фаза.

УЕФА анонсира, че Суперкупата на Европа ще бъде в Белфаст, Северна Ирландия на „ Уиндзор Парк”.

Най-хубавата новина обаче остава оповестяването на третия европейски футболен шампионат под егидата на УЕФА. Да се надяваме, че българските тимове там ще имат триумф. Регламентът на конкуренцията към момента не е изцяло изяснена, като в най-скоро време се чака публично пояснение по какъв начин ще става тъкмо класирането към Лигата на конференциите.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР