Изключително безотговорно е говоренето как в настоящата ситуация най-добре е

...
Изключително безотговорно е говоренето как в настоящата ситуация най-добре е
Коментари Харесай

Сандов: Безотговорно е говоренето, че е най-добре да идем на нови избори


Изключително безконтролно е говоренето по какъв начин в актуалната обстановка " най-добре е да отидем на нови избори ". Възможно е нови избори да основат опция за по-стабилно и солидно болшинство. Но по-вероятно е това да не се случи, като са справедливи упованията да има още по-голяма фрагментация, още по-яростно опълчване и още по-популистко говорене, в резултат на самата предизборна акция. Това написа във " Facebook "  вицепремиерът и министър на околната среда в оставка .

Той изброява три значими аргументи, поради които е по-важно да имаме работещ парламент и постоянно държавно управление. " На първо място това е непредвидимостта и резултатите от войната на Русия в Украйна. От тази война произтичат опасности и рецесии, които едно служебно държавно управление мъчно може да ръководи, най-малкото тъй като няма необятна представителност, а и поради конституционни ограничавания. На второ място е нуждата от промени и промени в редица закони. Без тях има действителен риск за България да пропусне опциите на Плана за възобновяване и резистентност, а също по този начин да забави или изпадне от процеса за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). При липса на работещ парламент и постоянно държавно управление България ще закъснее в допълнение с приемането на новите европейски оперативни стратегии и разнообразни финансови принадлежности, както и с хармонизацията на европейското законодателство, от което ще произтекат и нови наказателни процедури. На трето място, нови избори ще забавят икономическото развиване на страната и евентуално ще понижат задграничните вложения поради политическа неустойчивост. Голяма е вероятността в такова нестабилно време да бъде забавена, а даже и пренебрегната, трансформацията към зелена и нисковъглеродна стопанска система ", показва Сандов. 

Според него парадоксът на този исторически миг е, че едно държавно управление си отива на фона на преобладаваща социална поддръжка и без нито един корупционен скандал или секторен неуспех.

" На фона на забележителен напредък по основно значими планове и политики, затвърждаващи мястото на България в Европейски Съюз и на интернационалната сцена като благонадежден сътрудник, представляван от млади, интелигентни и съвременни политици, на които не е необходим преводач. На фона на решителни дейности за разкъсване с модела на зависимости, корупция и шуробаджанащина ", добавя вицепремиерът в оставка. 

Сандов счита, че има надежда за това да надделее разсъдъкът над страстта, прагматизмът над опортюнизма и отговорността над егото. " Поне до момента в който има конституционна процедура за намиране на решение в границите на сегашния парламент. Дано народните представители бъдат на висотата, на която са упованията на жителите на България към тях. Дано от цялото това комплицирано уравнение произтече решение, което да е в изгода за бъдещето на страната ни! ", надява се той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР