Изключителните тежки условия на започналото вчера Световно първенство по лека

...
Изключителните тежки условия на започналото вчера Световно първенство по лека
Коментари Харесай

28 състезателки не успяха да завършат маратона в Доха

Изключителните тежки условия на почналото през вчерашния ден Световно състезание по лека атлетика в Доха се отразиха на женския маратон, като едвам 40 от стартиралите 68 състезателки съумяха да финишират.

Заради доста високите температури в столицата на Катар, уредниците насрочиха маратона за среднощ, само че все пак атлетиките бягаха при 32 градуса температура и над 70 % мокрота. Въпреки че имаше терзания за здравето на състезателките, въпреки всичко уредниците не се отхвърлиха да проведат маратона.

И трите представителки на Етиопия не съумяха да завършат, а техният треньор Хаджи Адило Роба изрази възмущението си. „ Никога нямаше да тичаме маратон в такива условия в родината си “, разяснява той.

Надпреварата бе извоювана от 23-годишната кенийка Рут Чепнгетич с време 2 часа, 32 минути и 43 секунди, а на второ място се подреди 39-годишната Рут Челимо от Бахрейн. Бронзът остана за Хелалия Йоханес от Намибия.

Във втория ден на Световното състезание по лека атлетика няма да има българско присъединяване. В откриващия ден от конкуренцията през вчерашния ден Мирела Демирева преодоля квалификацията в скока на височина и се класира за финала, до момента в който Георги Цонов не съумя да премине пресявките в тройния скок при мъжете.

Днес стартира сериите на 100 метра при дамите, където най-хубавата ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио имаше право да взе участие, само че тя реши да пропусне тази дисциплинираност, с цел да се концентрира върху по-силната си – 200 метра.

При мъжете ще се проведат полуфиналите и финалът в най-атрактивната дисциплинираност – 100 метра. Във втория ден на Световното състезание ще бъдат раздадени общо шест комплекта медали – 100 метра мъже, дълъг скок мъже, 10 000 метра дами, мятане на чук дами и спортно вървене 50 километра мъже и дами. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР