Изключителната победа на Доналд Тръмп на събранията на републиканците в

...
Изключителната победа на Доналд Тръмп на събранията на републиканците в
Коментари Харесай

Победата на Доналд Тръмп в Айова показва, че привлекателността му се разширява отвъд базата му

Изключителната победа на Доналд Тръмп на събранията на републиканците в Айова в понеделник сподели, че някогашният президент съумя да надгради предходната си база от гласоподаватели от селските региони и работническата класа, като усъвършенства своите показване в окръзи, където неговите по-умерени противници се очакваше да бъдат по-конкурентоспособни.

Тръмп завоюва 98 от 99-те окръга на Айова – в това число 60, които не съумя да завоюва през 2016 година Тръмп завоюва 51 % от подадените гласове в Айова, спрямо 21 % за губернатора на Флорида Рон ДеСантис и 19 % за Ники Хейли, някогашен дипломат в Организация на обединените нации.

Той продължи да господства измежду по-малко образованите гласоподаватели и гласоподавателите от работническата класа. Но той също завоюва в окръзи, които бяха по-млади и по-богати, като едвам загуби от Хейли в окръг Джонсън, където се намира Университетът на Айова. спад във всеки окръг спрямо събранието през 2016 година В щата изборната интензивност е намаляла съвсем на половина от 2...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР