Изключителната непредсказуемост, която обикновено се свързва с колебанията на цените

...
Изключителната непредсказуемост, която обикновено се свързва с колебанията на цените
Коментари Харесай

Цената на Биткойн по-стабилна от ациите на Amazon и Meta

Изключителната непредсказуемост, която нормално се свързва с съмненията на цените на Биткойн, го отличава от по-традиционни активи като благородни метали, фиатни валути и реномирани акции.

Интересно е, че най-голямата криптовалута в света във връзка с пазарната капитализация – Биткойн понастоящем демонстрира по-малка волатилност от софтуерните колоси Amazon и Meta.

Годишната волатилност на Биткойн, която мери общоприетото отклоняване на дневните му процентни промени в цената през последните 30 дни, понастоящем е към 32%.

Тази стойност е доста по-ниска от историческата му междинна волатилност от 71%.

Необичайно ниската волатилност на Биткойн може да се отдаде на това, което търговците нормално назовават “лятно мъртвило ” – интервал, който обичайно се характеризира с понижена комерсиална интензивност. Всъщност това лято наподобява е на път да бъде най-спокойното от 2020 година насам.

Макар че волатилността на Биткойн към момента не е сравнима с тази на постоянни активи като златото или акциите на Apple, настоящето ѝ равнище на непоклатимост надвишава това на Meta и Amazon, при които процентът на волатилност е надлежно 44% и 34%.

За съпоставяне, степента на волатилност на Dow Jones Industrial Average сега е 13%.

Лаура Видиела, вицепрезидент на компанията за крипто вложения LedgerPrime счита, че неотдавнашният отдих на Биткойн от волатилните ценови придвижвания не демонстрира забележителна смяна.

“ “, изясни тя. “. ”

Ако прогнозата на Видиела се сбъдне, тя съответствува с упованията на Артър Хейс, съосновател и основен изпълнителен шеф на Maelstrom, който планува иден скок на цените на Биткойн.

“ “, написа Хейс.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР