Изключителна рядкост е да се счупи крило на самолет, отбеляза

...
Изключителна рядкост е да се счупи крило на самолет, отбеляза
Коментари Харесай

Експерт по авиационна безопасност: Рядкост е да се счупи крило на самолет

Изключителна необичайност е да се счупи крило на аероплан, означи специалистът по авиационна сигурност Ивайло Коев в предаването „ Тази неделя ” по Би Ти Ви по повод падането на машина в землището на стадиона в пловдивското село Оризари, представен от 24 часа. При инцидента починаха двама души.

``
реклама

„ Допускам, че може би стиковъчните болтове на полукрилото са или сменени, или вследствие на отмалялост на материала са се скършили. Полукрилото не е откъснато в мястото на стиковането, а някъде настрана от него, близко в средата на полукрилото, което не изключва и някакво градивно изменение във времето “, обясни експертът.

По думите му е допустимо да е имало и градивно изменение във времето – т.е. пилотът да е доправял нещо по машината.

Той посочи, че самолетът е регистриран като пробен и че машината може да вози единствено притежателя и негови другари, без никаква комерсиална или друга дейност.

Самолетът е изхвърчал от Белозем преди случая.

„ Убеден съм, че допреди 2 години площадката в Белозем беше незаконна, така като не беше сертифицирана, не беше даже оповестена ”, сподели още Ивайло Коев.

Преди 4 година при политане от същото място пада 4 локален аероплан с петима души на борда, всред които 4 деца. „ Тогава случаят се случи с един доста странно допуснат за полети аероплан, който преди този момент е сертифициран с европейски тип сертификат, 4 локален с петима души на борда. През 2001 година самолетът е бил смачкан от срутил се заслон на хангар и в следствие бракуван. Бил е продаден за 1 000 лева, 15 година по-късно се появява и доста необичайно е позволен от Въздухоплавателната администрация до легални полети. Това е безусловно неприемливо “, припомни експертът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР