Изключителна находка в Турция е на път да предизвика фурор

...
Изключителна находка в Турция е на път да предизвика фурор
Коментари Харесай

Легендите Се Оказаха Истина, Откриха Великата Цивилизация! Близо До България Е, Спиращи Дъха Кадри!

Изключителна находка в Турция е на път да провокира възторг в археологическата общественост. Водолази откриха невероятна находка на дъното на езерото Ван. Откритието е историческо и ще промени съществено вижданията за цивилизациите преди Христа. А новите разкрития дават съображение да се счита, че по тези земи е съществувала цивилизация, по-велика, в сравнение с се предполагаше до момента.

Археолозите и водолазните екипи са стигнали до фантастично изобретение в турското езеро Ван, предават международните медии. Става въпрос за неповторима находка, за каквато не са предполагали, че може да съществува на това място.

Въпреки че регионът е кондензиран с артефакти, догатките за толкоз забележителна находка, не са правени и от най-големите оптимисти. Вече се заприказва за възраждането на Троя и намирането на същинската троянска цитадела точно там.

Всъщност обаче се касае за още по-стара находка.

По време на интервенцията за подводни разкопки в най-голямото турско езеро, е била открита цитадела, която се счита, че е остаряла повече от 3 хиляди години. Учените са уверени, че тя произлиза от ерата на по-древна цивилизация. И е доказателство за съществуването на античното царство Урарту.

Археолозите считат, че античната цитадела е издигната, когато равнището на водата в езерото е било към стотина метра по-ниско. В следствие обаче тя е залята. Но все пак е извънредно добре непокътната.

Крепостта е открита от археолози от университета Ван Юзунчу Иил, в съдействие с водолазни екипи. Лидерът на водолазния екип Тахсин Джейлян към този момент съобщи пред локалните медии, че откритите остатъци са част от огромна цитадела, написа разкрития.ком. Според него става въпрос за град или даже по-голям комплекс, който се простира на повече от един километър. Височината на забележимите стени на крепостта варира от 3 до 4 метра.

Това не е античната Троя на Шлиман, само че тази цитадела има още по-удивителна история. А водолазите чакат да открият тук и още по-забележителни находки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР