Изключителна драма се разигра в последния 30-и кръг от китайското

...
Изключителна драма се разигра в последния 30-и кръг от китайското
Коментари Харесай

Борислав Цонев изпусна дузпа и отборът му изпадна от елита на Китай

Изключителна драма се разигра в последния 30-и кръг от китайското състезание с присъединяване на тимовете, в които играят българи.

Борислав Цонев и Далиен Про изпаднаха от елита на Китай, откакто изгубиха с 2:3 в семейството си на Шанхай Порт, който завоюва купата в шампионата.

Българският футболист прекара на терена 90 минути, като пропусна дузпа в 85-ата минута при резултат 2:2, когато не съумя да уцели вратата.

Далиен поведе в резултата с 2:0 с голове на Сесар Манзоки в 39-ата и на Ян Шянчуан в 56-ата минути.

Шанхай обаче изравни с попадения на Ли Анг в 71-ата и на Ву Лей в 79-ата минута. След пропуща от бялата точка на Цонев, Далиен инкасира и трети гол, който падна в 94-ата минута и още веднъж бе дело на Ву Лей. По този метод Далиен приключи на предпоследното 15-о място с 20 точки и изпадна.

Тимът на Цонев имаше всички предпоставки да се избави, защото получи бонус от тима, в който играе различен българин - Петър Витанов. Юношата на ЦСКА бе титуляр за Тяндзън Джинмен и остана на терена до 78-ата минута на дуела против Нантонг.

Тимът на Витанов завоюва гостуването с 2:1 с голове на Фарлей Роса и Роберт Берич, до момента в който за домакините се разписа Сон Уанг от дузпа.

Победата на Тяндзън пристигна против Нантонг, който бе главен съперник на Далиен Про за последното място в таблицата, осигуряващо избавление.

Така, макар загубата си, Нантонг остана с 22 точки, които са с 2 повече от отбора на Борислав Цонев, който остава под избавителната линия.

Петър Витанов и компания пък приключват сезона на удобното 8-о място с 48 точки в актива си.
 Гол на Божи Краев изкачи Уелингтън Финикс на върха
Гол на Божи Краев изкачи Уелингтън Финикс на върха

Започва чудесно сезона в А-Лигата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР