Изключителна драма със сценарий на южноамерикански сериал реши титлата на

...
Изключителна драма със сценарий на южноамерикански сериал реши титлата на
Коментари Харесай

Трилър реши титлата на Бразилия

Изключителна драма със сюжет на южноамерикански сериал реши купата на Бразилия за 2020 година! Шампионът Фламенго отбрани купата си от 2019 година, само че това стана след невероятна драма в последния 38-и кръг на бразилската Серия " А ". Менго (71 точки) отстъпи с 1:2 при визитата си на Сао Пауло (66), който се бореше за непосредствено класиране в Копа Либертадорес, само че съперникът Интернасионал (70 точки) не съумя да завоюва против гранда Коринтианс (0:0). Шампионите дойдоха в най-големия град на Южна Америка с ясната визия, че към този момент всичко зависи от тях, откакто поведоха в класирането за първи път през сезона едвам 90 минути преди края на акцията. Четвъртият в класирането Сао Пауло през този сезон обаче е призрачен сън на първенците, откакто ги разруши с 4:1 посред " Маракана " в първия мач от шампионата, а след това го победи с 2:1 и 3:0 в мачовете за Купата на Бразилия през ноември. Освен това " червено-черните " нямаха победа над " трикольорите " от осем следващи мача във всички шампионати, а също по този начин не познаваха триумф при посещение на " Морумби " от 10 години.
OCTACAMPEÃO! ISSO AQUI É FLAMENGO!
— Flamengo (@Flamengo) Те стартираха с настройка да търсят гола, макар че не играят футбола от 2019 година, като имаха своите шансове. Най-големият от тях бе пропуснат от Габигол. В даденото продължение на първата част голмайсторът на шампионата Лусиано с 18-ия си гол обаче от фаул матира Фламенго и даде задатък на домакините. След почивката Бруно Енрике изравни в 54-ата минута, само че следващата неточност на аварийния вратар Уго Соуза, който подари топката на Дани Алвеш при опита да подхване офанзива на Фламенго, Сао Пауло още веднъж поведе с гол на Пабло, в 58-ата минута. Попадението шокира първенците, които по този начин и не съумяха да стигнат до равенството и трябваше да се молят Интернасионал да не победи. Съставът от Порто Алегре, който съвсем цялостен сезон водеше в шампионата и преди няколко дни отстъпи с 1:2 на " Маракана " от Фла, не спря да нападна цялостен мач. Съдбата обаче беше решила, че това няма да е деня на Интер, откакто в 31-ата минута тимът получи дузпа, анулирана след това след намесата на ВАР. Секунди преди края на първата част гол на " алените " също бе анулиран с ВАР поради засада на Юри Алберто.

След почивката домакините обкръжиха вратата на капитана на Касио, който с фантастично избавяне спря играчите на Абел Брага. Веднъж и гредата избави отбора от Сао Пауло. В 89-ата минута нов гол на Интернасионал бе анулиран поради нарушаване против стража на " мускетарите ". Пълната драма пристигна в даденото седемминутно продължение. Тогава капитанът Еденилсон вкара и подлуди цялата ВИП ложа и пейка на Интернасионал. Това се случи в 96-ата минута, само че до момента в който се усещаше огромния воин на клуба, носейки първата купа от 41 години насам. Всички се бяха нахвърлили върху страничния арбитър, който бе вдигнал фланга за засада. Това напълно не бе всичко, откакто се игра до 55-ата минута на втората част, в която вратарят на Марсело Ломба с глава изпревари Касио и се създане нова чисто позиция, само че този път Лука Рибейро стреля над горната греда от шест метра и потопи в сълзи всички на " Бейра-Рио " и торсидата на Интернасионал, която чакаше четвъртата купа от 1979 година.
Last night Internacional needed one goal to win their first Brazilian league title in 41 years.

They scored it in the 96th minute. The guy who scored it obviously went absolutely mental.

Only to see the goal get disallowed by VAR for offside
— SPORTbible (@sportbible) На терена на митичния стадион " Морумби " в Сао Пауло пък играчите на най-обичаният отбор в Бразилия трепереха на телефоните си, до момента в който гледат със спотаен мирис протичащото се в Порто Алегре и продължението, което по този начин и не свършваше, само че след последния съдийски сигнал на Интернасионал и Коринтинас, избухнаха в възторг. Фламенго е първенец за седми път в своята история и за първи път от митичния интервал на Зико (1982,1983) съумява да дублира купата на страната. Грандът от Рио е едвам третият клуб в Бразилия от 2003 година, който прави това след Сао Пауло (2006, 2007, 2008) и Крузейро (2013, 2014).
Amazing scenes in Brazil as Flamengo become Serie A champions.

The players find out while watching the end of Internacional’s game. They needed a win, but hit the post 3 times, had a penalty overturned and a goal disallowed in the 96th minute.
— Engrossed in Football (@eifmagazine) Легендата на Сао Пауло Роджерио Сени пък изпита най-голямата си наслада в треньорската кариера спечелвайки първата си купа на Бразилия, ставайки едвам осмият човек, който е правил това като футболист и треньор. Вратарят с най-вече голове в историята на футбола стигна до трона на своя стадион, където към този момент три пъти бе вдигал трофея, само че като състезател. " Не беше методът, по който чакахме да станем първенци, само че значимото е, че успяхме ", сподели Сени, който остана без победа против Сао Пауло и в осмия си мач против някогашния отбор.
Торсидата на Фламенго полудя от наслада, откакто любимците им донесоха нова голяма наслада за последните 14 месеца, в които завюваха две трофеи на Бразилия, Копа Либертадорес, Рекопа Судамерикана и Суперкупата на Бразилия. Това сътвори проблеми на органите на реда, защото хиляди излязоха да честват по улиците, макар че страната разгласи най-черния си ден от началото на пандемията Covid-19 с цели 1582 жертви.
Интересното е, че Фламенго започва сезона с две следващи загуби и една победа в първите пет кръга, само че все пак след чудесно показване и сериозен шанс през 2021 година стигна до златните медали. Не всички в Рио де Жанейро обаче бяха щастливи, защото други два ог огромните клубове в града - Ботафого и Васко да Гама изпаднаха от елита.

Серия А 38 кръг, петък 26 февруари  Сао Пауло 2:1краен резулат  Фламенго
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР