Изключителен празник предстои за многобройните почитатели на оперната класика и

...
Изключителен празник предстои за многобройните почитатели на оперната класика и
Коментари Харесай

Световноизвестни солисти на Болшой театър идват през ноември с оперна гала

Изключителен празник следва за многочислените фенове на оперната класика и съветската театрална традиция у нас тази есен. Водещи актьори от най-големия съветски спектакъл за опера и балет - Болшой, ще дойдат в София на 13 ноември за церемония театър в зала 1 на НДК, научи ДУМА от Мартина Панайотова. Билетите към този момент се продават в мрежата на Ивентим и в билетния център на НДК на цени сред 50 и 160 лева

Солистите на Болшой спектакъл, водени от световноизвестните оперни артисти Елена Зеленска (сопрано), Светлана Шилова (мецосопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано), Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват меломаните с изключителното си певческо майсторство и въздействащи облици от най-обичаните типичен заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография от най-престижни функции по международните оперни подиуми.

Звездната плеяда съветски актьори ще зарадва българската аудитория с най-обичани творби на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Ще имаме опция да чуем фрагменти от известни опери - " Тоска ", " Травиата ", " Турандот ", " Бохеми ", " Риголето ", " Кармен ".

Името Болшой не се нуждае от показване. Най-големият в Русия и един от най-значимите в света театри за опера и балет се е трансформирал в международна емблема на безкомпромисно качество, що се отнася до класическо изкуство. Днес трупата наброява над 900 реализатори - артисти, балетисти, музиканти. На сцената на Болшой са пели Елена Образцова, Фьодор Шаляпин, Галина Вишневска и доста други оперни величия, чиито имена за изписани със златни букви в международната културна история. Болшой спектакъл се е трансформирал в един от знаците на Русия за всички времена. Удостоен е с най-престижни оценки, поради изключителната си роля в съветските и международните театрални изкуства. Тази традиция продължава - и през днешния ден артистите на театъра интензивно обогатяват интернационалната класическа сцена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР