Изключителен е най-малкото, което мога да кажа за Лъв: стъпки

...
Изключителен е най-малкото, което мога да кажа за Лъв: стъпки
Коментари Харесай

Lion: Тихите лъвски стъпки към Оскарите

Изключителен е най-малкото, което мога да кажа за " Лъв: стъпки към дома ", чиято премиера у нас е на 17 февруари. (малко тромаво преведен на български като " Лъв: стъпки към дома " ) има номинация за за най-хубав филм, за най-хубава мъжка роля на Дев Пател, за най-хубава женска поддържаща роля на Никол Кидмaн, за операторско майсторство, за музика и за приспособен сюжет. Всички тези номинации са изцяло заслужени, както ще бъде и най-малко една извоювана статуетка.

" Лъв: стъпки към дома " е покъртителна същинска история, която стъпва върху душата, карайки я да съчувства, да страда, да се надява, да се моли до последния момент на кино лентата и да се радва на всяка секунда нормалност и всяка мъничка щастлива преживелица за дребния петгодишен Сару (Съни Павар) – оскъдно индийче, чийто живот е вечно изменен през 1986 година, когато се изгубва на доста, доста километри от вкъщи. Той попада в огромния град, където хората приказват друго и не се трогват от гледки на бездомни малчугани, излезли като от история на Дикенс.

Сару е мъничък и не схваща, той даже не може още да приказва ясно, само че усеща интуитивно заплахите, които го дебнат зад всеки ъгъл в града, до момента в който ориста най-сетне го погалва с положително и го изпраща в прегръдките на осиновители от Австралия.



" Лъв: стъпки към дома " споделя за няколко десетилетия мъчителна разлъка, през които душата на Сару (Дев Пател) не може да се успокои. Спомените за изгубената майка са още живи, мисълта по какъв начин ли го търсят с брат му Гуду не му дава мира. Незатворената врата на предишното е отворената рана в живота му, която той по всякакъв начин се пробва да потисне, тъй като е предан, прелестен, обича родителите си и не желае да ги нарани, изключително майка си Сю (Никол Кидман).

Но кой може да живее по този начин и по какъв начин може човек да има бъдеще, по какъв начин може да бъде благополучен, в случай че не е в мир с предишното? На Сару му би трябвало мъничка поддръжка, тактика и... шансът да откри пътя към дома се появява с откриването на Гугъл Earth.



Докато изборът на Дев Пател за ролята на Сару е логически, то този на Никол Кидман е талантлив. Между Сю и Сару има прелестни, откровени подиуми, самата Никол Кидман е осиновител на две деца и предава страстите на майката толкоз почтено и толкоз чисто, че съм съвсем сигурна, че едната ще е за нея.

Няма никакъв смисъл да преглъщате сълзите си, гледайки " Лъв: стъпки към дома ". Филмът е изработен от хора за хора. Ако сте човек, няма метод да не ви трогне до дъното на душата ви и да не останете със спомен, който ще е с вас цялостен живот.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР