Изключението ще важи само за автобусите, които извършват специализиран превоз

...
Изключението ще важи само за автобусите, които извършват специализиран превоз
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат задължителните колани и видеорегистратори в автобусите

Изключението ще важи единствено за рейсовете, които правят профилиран транспорт по маршрут на къси дистанции до 30 километра

Задължителното слагане на предпазни колани и видеорегистратори в рейсовете ще разискват в Народното събрание. Предложенията са част от ограниченията в Закона за пътищата, инициирани след злополуката край Своге, при която починаха 17 души, съобщи БНР.

Автобусите би трябвало да имат наложително колани и механически устройства - видеорегистратори, с които ще се снима пътната конюнктура и лидера по време на придвижване. Това плануват преходните и заключителни разпореждания в Закона за пътищата. Изключението ще важи единствено за рейсовете, които правят профилиран транспорт по маршрут на къси дистанции до 30 километра, защото при тях се позволява да има и правостоящи.
Съгласно наредбите превозвачите ще имат шестмесечен гратисен интервал за съоръжение на рейсовете с колани, като след приключване на периода ще подлежат на наказания. За водачите на рейсове без колани санкцията ще е 500 лв., а за транспортната компания - 3 хиляди лв.. При липса на видеорегистратори, компаниите превозвачи ще бъдат глобявани с 1 500 лв..

Вчера депутатите дефинитивно одобриха въвеждането на електронните винетки за леките коли и тол такса за камионите, на база изминато разстояние.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР