Изключение ще се прави за общинските и държавни обектиНова наредба

...
Изключение ще се прави за общинските и държавни обектиНова наредба
Коментари Харесай

Ремонтите у дома през уикенда само с разрешение на съседите

Изключение ще се прави за общинските и държавни обекти

Нова разпоредба за публичния ред ще контролира шума в София. Очаква се текстът да бъде гласуван до края на месеца от Столичния общински съвет. С наредбата се не разрешават шумните строително-монтажни работи от 22:00 ч. вечерта до 8:00 ч. сутринта и от 14:00 до 16:00 ч. Подобни действия се позволяват през уикенда, само че единствено в регламентираните часове и след позволение от съответния областен кмет, предаде Bulgaria ON AIR.

Същата възбрана се вкарва и за домашни поправки, като в почивните дни те ще може да се вършат единствено с разрешението на съседите. Иван Илиев, ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност в Столичната община изясни, че в наредбата има планувани и изключения.

" Първото изключение, това са градежи, които са за общински и държавни цели. Също по този начин това са градежи, които изискват аварийно-монтажни действия, които са неотложни ", изясни Илиев в ефира на " България заран ". Той добави, че районните кметове могат да дават позволение за осъществяване на механически непрекъсваеми ремонтни действия отвън интервалите от време.

Общинския консултант сподели също, че новата разпоредба, която следва да бъде гласувана, е разказано и използването на заря, фойерверки и друга пиротехника. Това може да става единствено до 22:00ч. Изключение е на Нова година, когато се позволява заря до 01:00ч.

Скейтбордистите пък към този момент ще би трябвало да карат единствено по рампите, а районните кметове ще оферират местата в София, където да се разполагат улични музиканти, които обаче няма да имат право да употребяват усилватели и тонколони.

" Това, което прави наредбата, е да се опита да обезпечи един по-спокоен и по-сигурен живот на столичани ", добави Иван Илиев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР