Изказвайки се преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, гръцкият

...
Изказвайки се преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, гръцкият
Коментари Харесай

Мицотакис приветства дипломатическите „стени“ срещу Турция

Изказвайки се преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изрази увереността си, че сътрудниците на Гърция от Европейския съюз ще застанат до страната против турските провокации, заяви в. „ Катимерини “, представен от БГНЕС.
„ Днес няма да осведомявам сътрудниците си за развиването в Източното Средиземноморие. Ще желая и съм сигурен, че ще получа тяхната дейна поддръжка пред турските провокации “, съобщи Мицотакис в къс коментар на вратата.
„ Предполагаемият меморандум за съгласие сред Либия и Турция е недействителен. Той жестоко нарушава суверенните права на страната и няма правно деяние ", сподели той за съглашението, подписано в края на ноември, което обрисува морските граници в Средиземно море.
„ Европа издига дипломатически стени против провокациите на Турция “, сподели Мицотакис и добави, че Гърция има „ доста мощни съдружници “, на които може да разчита.
Лидерите на Европейския съюз ще заявят в четвъртък поддръжка на Гърция, която възразява против договорката, съгласно план на изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР