Изказванията на новия десен президент на Бразилия Жаир Болсонаро, че

...
Изказванията на новия десен президент на Бразилия Жаир Болсонаро, че
Коментари Харесай

Бразилските военни са смутени от готовността на президента да приеме база на САЩ

Изказванията на новия десен президент на Бразилия Жаир Болсонаро, че е подготвен да разреши на Съединени американски щати да имат своя военна база на бразилска земя не бяха добре признати от въоръжените сили, сподели през днешния ден почитан офицер, представен от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
В телевизионно изявление Болсонаро, който встъпи в служба на 1 януари, сподели, че може да допусне военна база на Съединени американски щати в Бразилия като метод да се противостои на съветското въздействие във Венецуела. Това е ход, който може да ознаменува внезапна смяна в посоката на бразилската външна политика.

Бразилските военни биха се оповестили против база на Съединени американски щати в страната, сподели офицерът, поискал анонимност. Той акцентира, че военните, които обичайно са ревнив страж на националния суверенитет, са били сюрпризирани от тази вест.

Министерството на защитата заяви през днешния ден, че не е осведомено за такова предложение на Болсонаро, който е някогашен армейски офицер и назначи генерали от запаса в държавното управление си.

Говорителката на военното ведомство майор Силвия Мартинс сподели, че президентът не е обсъждал това с министъра на защитата.
 Новият бразилски президент е подготвен да одобри американска военна база Новият бразилски президент е подготвен да одобри американска военна база
Новият бразилски президент Жаир Болсонаро изрази подготвеност страната му да одобри американска военна база, предадоха международните организации.

Болсонаро, обожател на американския президент Доналд Тръмп, бързо стартира ходове за нареждане на Бразилия паралелно до държавното управление на Съединени американски щати На церемонията по полагане на президентската клетва във вторник то беше показано от държавния секретар Майк Помпейо.

Бразилският външeн министър Ернесто Араужо удостовери през вчерашния ден готовността на Болсонаро да разреши основаване на база на Съединени американски щати в страната. Той приказва пред публицисти в Лима на конгрес на Групата на 13-те страни, наблюдаващи политическата и икономическата рецесия във Венецуела.
 Новият бразилски президент беседва с американския държавен секретар Новият бразилски президент беседва с американския държавен секретар
Новото дясно държавно управление на Бразилия встъпи в служба. Една от първите публични срещи на президента Болсонаро беше с американския държавен секретар...

Араужо сподели, че Болсонаро ще разиска предлагането за военна база с президента Тръмп по време на визитата му във Вашингтон през март, заяви в. " Естадо де С. Пауло ".

Групата от Лима на латиноамериканските страни и Канада сподели през вчерашния ден, че миналогодишните избори във Венецуела не са били демократични и те не признават легитимността на новия мандат на левия президент Николас Мадуро, който стартира на 10 януари.

В телевизионно изявление Болсонаро изрази угриженост от близостта сред Русия и Мадуро, най-изявеният зложелател на Съединени американски щати в Латинска Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР