Изказванията на известния физик заемаха заглавните страници на световните вестници

...
Изказванията на известния физик заемаха заглавните страници на световните вестници
Коментари Харесай

Последното предупреждение на Стивън Хокинг към човечеството

Изказванията на известния физик заемаха заглавните страници на международните вестници до самата му гибел. Ето няколко от най-влиятелните предизвестия, ориентирани към човечеството:

  • Човечеството е напът или към заличаване, или към звездите 

Ние сме изправени пред няколко съществени закани: нуклеарна война, световното стопляне и генетично основаните вируси. Въпреки че възможностите за световно заличаване на Земята са относително ниски, когато се вземе една обособена година, тази възможност се натрупва с времето и се трансформира в съвсем несъмнено събитие, когато приказваме за идващите десетина хиляди години. Според Хокинг нашата орис е да станем пътешественици през космоса.

  • Хората би трябвало да се движат повече

Хокинг е направил това изявление, предупреждаващо за резултатите от затлъстяването на хората, като странично наблюдаване около проучванията му на физическите обекти с голяма маса (от типа на черните дупки). “Твърде доста хора умират от затруднения, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването. Ние би трябвало да ядем по-малко и да се движим повече ”.

  • Изкуственият разсъдък ще размени всички ни

Времето, в което преобладаваме планетата си, скоро ще изтече. Според Хокинг “Духът е изтърван от бутилката и скоро изкуственият разсъдък може да размени всички хора ”.  Това, което би трябвало да създадем, е да забраним потреблението на изкуствен интелект във военната промишленост и да внимаваме да не завземе малко по малко нашите служби. Въпросът е дали би трябвало да изолираме изкуствения разсъдък от нашето пътешестване към звездите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР