Изказването от вторник на кмета на София Йорданка Фандъкова, че

...
Изказването от вторник на кмета на София Йорданка Фандъкова, че
Коментари Харесай

Закипя предизборна активност покрай стадиона на "ЦСКА-София"

Изказването от вторник на кмета на София Йорданка Фандъкова, че няма спънки стадион " Българска войска " да бъде освежен, стига да не се излиза отвън рамките на настоящето оборудване, провокира единствено за ден интензивност, каквато не бе виждана в последните месеци.

Думите на Фандъкова наподобяват повече на предизборни (вероятно да се успокоят почитателите на отбора преди вота наесен), защото има да се изпълнят куп процедури. Само че от " ЦСКА-София " оповестиха още през вчерашния ден сутринта, че ще имат среща в спортното министерство, с цел да се разиска бъдещето на оборудването, а в четвъртък ще показват за утвърждение пред основния проектант на София Здравко Здравков идейния план за възобновяване на стадиона. И написаха намерено писмо на кмета: 

" Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност Ви молим откровено да ни окажете подпомагане за синхронизирането на тези процедури сред обособените институции и по-бързото издаване на ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ от основния проектант, което е първият и наложителен ход на този стадий за осъществяване на капиталовия план. "

Още първият диалог мина безпрепятствено и без забележима намеса от Фандъкова. От страна на спортното министерство (ММС), което е принципал на парцела, присъства лично министър Красен Кралев. А футболният клуб бе показан от съсобствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов и от изп.-директор Пламен Марков. Представено е било писмо за капиталови планове, в което се предлага основаване на смесено комерсиално сдружение, в което да бъдат апортирани стадион " Българска войска "  и подготвителен комплекс " Панчарево ".

" Ръководството на футболния клуб се ангажира да показа еквивалента на цената на апортирания парцел в парични средства, с които да бъде построено оборудването ", прецизираха от " ЦСКА-София ", с което дадоха да се разбере, че са показали гаранции за налични средства за модернизирането на оборудването. Министерството е одобрило концепцията.

В момента обаче клубът употребява стадиона като наемател от ММС с контракт за 10 години, като месечният наем е 40 000 лева Максимумът, който " ЦСКА-София " може да получи по новия закон за спорта, е концесия за 30 години. Но за да стане, това още веднъж би трябвало да се разгласи конкурс от ММС, както бе и с отдаването на стадиона чартърен през 2017 година

Не единствено поради това обаче началото на същинския ремонт на  " Българска войска " не се обрисува да бъде скоро. Трябва също по този начин да бъде признат подробният организационен проект (ПУП) на парк " Борисова градина ", където да е описан предвиденият ремонт. До момента никой не се ангажира със периоди за приемане на този Подробен устройствен план, защото тече обществено разискване и особено против възможни строителни работи по стадиона има доста възражения. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР