Изказването на Владислав Горанов, според мен, беше провокирано от изказвания

...
Изказването на Владислав Горанов, според мен, беше провокирано от изказвания
Коментари Харесай

Менда Стоянова защити Горанов за вдигането на местните данъци и такси

Изказването на Владислав Горанов, съгласно мен, беше предизвикано от изявления на кметове и то най-много на кметове на огромни градове, кметове на ГЕРБ, които в предизборната акция дадоха обещания за понижаване на локалните налози. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Бюджетна комисия Менда Стоянова, във връзка изявлението на финансовия министър, че кметовете не могат да изпълнят великодушните си обещания от акциите си в случай че не вдигнат локалните налози и такси пред БНР, представен от Пик.

„ Едновременно с това поемаха задължения за една сериозна капиталова стратегия в съответното обитаемо място. Тези две изказвания не могат да се свържат едно с друго. Не можеш да правиш капиталова стратегия, не можеш да искаш да облагородяваш обитаемото място, да строиш пътища, обходи, да подобряваш трафика, да притеглят в съответната страна вложители и по едно и също време с това да намаляваш приходите на Общината “, добави Стоянова.

„ Ясно е че кметовете би трябвало да го осъзнаят още в първите дни на стъпването си в служба. Едно е да се подадеш на еуфорията на популизма на предизборната акция, друго е действително да отразяваш финансите на една Община “, уточни още ръководителят на Бюджетна комисия. „ Не бива да забравяме особената роля на кметовете на ГЕРБ. Те са на първо място определени от хората по места, много мажоритарен детайл има в техния избор. Те желаят да отговорят на упованията на хората, само че тези упования за понижаване на налози и увеличение на капиталовата стратегия на всяка една Община просто не могат кореспондират една с друга “, добави още Менда Стоянова.

Тя разяснява и локалните избори. „ Мисля че много преди изборите, изключително преди втория тур, а и след него имаше доста разбори, които се превиха и от партиите и от социолозите. Не считам че има нещо осъдено от всяка една позиция “, сподели Стоянова.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР