Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е

...
Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е
Коментари Харесай

И Манолова нападна Валери Симеонов: Срамно, абсолютно неприемливо и много жестоко е изказването му

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, грубо и безчовечно, съобщи омбудсманът Мая Манолова по време на доклад за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на жителите, съобщи Фокус.

„ Не са моя работа кадровите решения. Те са си напълно отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно грубо и безчовечно изявление и отношение. То е неприемливо, безусловно недопустимо и доста грубо. Оставям тези, които се занимават с политика и ръководство да го разясняват в политически проект. Заявявала съм го неведнъж, аз не разясня оставки “, сподели Манолова.

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на различен. „ И този различен е министър председателят Борисов. Решенията ги взима той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с дела, с гонене на цели в полза на българските жители. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в държавното управление и Народното събрание, значимо е те да работят в полза на българските жители. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в полза на хората. Това върша, без значение от това кои са персонажите. Това е едно срамно изявление “, акцентира омбудсманът.

„ Оптимист съм, че първата стъпка в промяната във връзка с хората с увреждания ще бъде направена. Има явен ангажимент, стихотворец от властта. През идната седмица в обществена комисия и в пленарна зала ще се преглеждат дружно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ “, изясни Манолова. Тя посочи, че е наясно, че промяната няма да се случи от 1 януари, само че това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на промяната, да остане в тези закони.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР