Изказването на Тръмп събуди съмнения, че Вашингтон се подготвя за

...
Изказването на Тръмп събуди съмнения, че Вашингтон се подготвя за
Коментари Харесай

САЩ обмислят данъчни облекчения, за да стимулират икономиката

Изказването на Тръмп разсъни подозрения, че Вашингтон се приготвя за криза

Белият дом обмисля серия ограничения, с цел да подтиква стопанската система. Това разгласи американският президент Доналд Тръмп, като по думите му ограниченията включват понижения на налозите върху заплатите и приходите от финансови облаги. Президентът акцентира, че стопанската система на Съединени американски щати е в доста положително положение, само че изявлението му разсъни подозрения, че Вашингтон се приготвя за криза.

Предложение на фона на подозрения за криза

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Новината за допустимо понижаване на налозите идва на фона на засилващи се терзания, че първата стопанска система в света може да изпадне в криза. Миналата седмица доходността на 2-годишните държавни облигации на Съединени американски щати надмина тази по 10-годишните за пръв път от 2007 година насам. Tова така наречен превръщане на кривата на доходността се приема за един от най-сигурните ранни сигнали за идна криза. Исторически след рухването на спреда под нулата всекидневно следва стесняване на стопанската система в границите на идващите 8 до 24 месеца.

" Смятам, че думата криза е дума, която е доста несъответствуваща. Много сме надалеч от криза ", разяснява Тръмп. Президентът също по този начин добави, че към този миг Белият дом няма желание да подхваща съответни стъпки. Намаление на налозите обаче ще донесе точки на Тръмп, който следващата година ще се изправи против претендент на Демократическата партия в битката за президентското място.

Международният валутен фонд (МВФ) чака стопанската система на Съединени американски щати да нарасне с 2.6% през 2019 година и с 1.9% през 2020 година

Има ли късмет предлагането

Според Financial Times предлагането на Тръмп ще срещне отпор, защото би трябвало да премине през Конгреса, а демократите имат болшинство в Камарата на представителите. Данъчните облекчения на Тръмп от 2017 година бяха разкритикувани поради това, че облагодетелстваха по-богатата част от популацията, и съгласно изданието историята може да се повтори. Намаление на налога върху заплатите може да е от изгода на междинната класа, само че данъкът се употребява, с цел да финансира пенсионните и здравните помощи, което също няма да се хареса на демократите, написа FT.

Това кара анализатори да се съмняват, че Тръмп ще успее да прокара предлагането си. " Отношенията сред администрацията и демократите в камарата - които са безусловно нужни за всеки закон - са в най-ниската си точка ", разяснява пред FT анализаторът от Cowen Washington Research Group Крис Крюгър.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР