Изказването на президента е фактологично неточно, а решението за замразяване

...
Изказването на президента е фактологично неточно, а решението за замразяване
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Нинова говори откровени лъжи от трибуната в НС

Изказването на президента е фактологично неопределено, а решението за заледяване на депутатските заплати е популистко. Рядко си изпускам нервите, само че ситуацията в Народно събрание е доста изнервена сега. Корнелия Нинова приказва откровени неистини.
Това съобщи през bTV ръководителят на Комисията по бюджета в Народно събрание Менда Стоянова.

“Ако гледаме деликатно, ще забележим, че Нинова повтори тезите на президента, само че с други думи. Икономиката щяла да престане да работи, хората щели да изпаднат в апетит и изключителното състояние трябвало да се приключи. Казаха, че хазната е празна. Не е истина”, безапелационна беше Менда Стоянова.

По думите й дългът няма да е тежко задължение за България. Тя още веднъж повтори, че страната ни е втора в Европейски Съюз по най-нисък дълг и увери - ще достигнем до 30% от Брутният вътрешен продукт.

“Водим добра фискална политика. Дългът ни ще нарасне, само че той е доста невисок. Държави като Италия и Германия имат дълг, клонящ към 100%”, безапелационна беше Стоянова.

Тя дефинира решението за замразяването на депутатските заплати като “популистко”. Председателят на Бюджетната комисия към Народно събрание е предложила друго решение - изрично да се дефинира каква част от депутатските заплати да отиде за дарения и къде.

“Сега тези пари ще останат в стопанската система на страната и ще се разпределят по общия ред. Трябваше процентът за дарения да е доста повече и да отиде там, където е най-нужно”, съобщи Стоянова.

Тя бе безапелационна - изключителното състояние би трябвало да продължи до 13 май.

“Всеки ден гледаме брифингите на Щаба. Всяка заран ни изясняват, че това, което се случва по света, не би трябвало да се случва у нас. Пътят е този - дисциплинираност и ограничение. Пикът занапред следва и даже от СЗО приканиха ограниченията да не се отхлабват”, съобщи Стоянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР