Изказването на Марк Рюте за мен е директен отговор, че

...
Изказването на Марк Рюте за мен е директен отговор, че
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Изказването на Марк Рюте е директен отговор, че ветото за Шенген ще бъде свалено

Изказването на Марк Рюте за мен е пряк отговор, че са подготвени да смъкват ветото и България да бъде призната в Шенгенското пространство. Това разяснява вътрешният министър Калин Стоянов по отношение на изявлението на премиера на Нидерландия, който в четвъртък сподели, че чака справедлива оценка за България от Европейската комисия, само че без " захаросване на истината ".


Стоянов посочи, че всички знаем, че Европейска комисия твърдо ни поддържа да влезем в Шенген до края на тази година.

" Много е значимо, че предходната седмица точно Европейска комисия изнесе следващия отчет, в който даде доста висока оценка и позитивен прогрес на България и Румъния във връзка с осъществяване на пилотните планове, които са свързани с въвеждането на бързите процедури за даване на леговище и връщането на нелегално пристигналите в Европейски Съюз мигранти. Този отчет красноречиво приказва, че Европейска комисия е за приемането на България в Шенген. Ако Рюте удържи на своята дума и че ще се позове на тяхното решение, това значи, че те би следвало да смъкват ветото за България ”, разяснява вътрешният министър.

В четвъртък министър председателят на Нидерландия съобщи: „ За България би трябвало да бъдем строги, само че почтени. Страната може да се причисли към Шенген, в случай че извършва всички условия “.

Вътрешният министър Стоянов заяви още, че от началото на тази година са предотвратени към 165 000 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница.

" Министерство на вътрешните работи като институция си е свършило работа, остава българското държавно управление и Европейски Съюз да създадат всичко допустимо и да накарат Австрия да съблюдава договорните връзки в Европейски Съюз ", разяснява още той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР