Изказването на Христо Иванов, че е възможно да има предсрочни

...
Изказването на Христо Иванов, че е възможно да има предсрочни
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Христо Иванов предупреди партньорите да бъдат готови за избори

„ Изказването на Христо Иванов, че е допустимо да има предварителни избори, е предизвестие към политиците и сътрудниците да бъдат подготвени за избори “ това разяснява в предаването „ Офанзива “ с Любо Огнянов социологът Първан Симеонов.

Относно преизбирането на Христо Иванов отпред на „ Да, България “, Симеонов съобщи, че „ Продължаваме промяната “ са взели половината електорат на „ Демократична България “ и по тази причина Христо Иванов на процедура след изборите е изискал избор на доверие и в този момент е му дават такова.

„ Има учредения и капацитет в левия бранш за партия, която да не е партия на Нинова. Не съм уверен, че у нас има огромен брой прогресивни леви хора, консервативните също не са доста. Почва за идеологическа нова лява партия няма, само че нова партия на персони може да се появи. Президентът Радев може да започва нов политически план към края на мандата си. Ако съм на мястото на Радев, ще се дистанцирам от настоящото ръководство. “, разяснява още той.

Симеонов добави, че с времето сегашната власт ще натрупа негативи, които Румен Радев не би желал да се натрупат и на негов тил.

Той означи, че общество без мощно Българска социалистическа партия е нещо ново за България. По думите му партията губи публичното си въздействие.

„ Българска социалистическа партия от доста губеща позиция излязоха от ъгъла, само че те губят публично въздействие, от ден на ден се трансформират в лидерска партия, което е ново за социалистите и може да бъде проблем “, изясни социологът.

По отношение на Северна Македония социологът мисли, че намаляване на позицията не би се приела добре в обществото и това ще е проблем за ръководещата коалиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР